Guvernul – demis de plenul Parlamentului

Guvernul – demis de plenul Parlamentului

Azi, în Parlament, moțiunea de cenzură depusă de opoziție a întrunit 238 de voturi ”pentru”. Astfel, parlamentarii au decis prin vot secret demiterea Guvernului. Rezultatul votului a fost următorul:399 parlamentari prezenți, 245 de voturi exprimate; voturi pentru adoptarea moțiunii – 238, voturi contra – 4, abțineri – 0. Potrivit legii, până la depunerea jurământului de către membrii noului guvern, guvernul Dăncilă va îndeplini numai actele cu caracter individual sau normativ necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, fără să adopte ordonanțe sau să inițieze proiecte de lege.

Preşedintele Klaus Johannis trebuie să convoace la consultări partidele parlamentare și să desemneze un candidat pentru funcţia de premier. În termen de 10 zile de la desemnare, candidatul propus pentru funcția de prim-ministru trebuie să se prezinte în Parlament cu o echipă, pentru a obține votul de încredere.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus