Fondurile pentru fermieri ajunse în judeţ prin APIA în anul 2016 se cifrează la aproape 81 de milioane de euro

Fondurile ajunse prin A.P.I.A. în județul Botoșani, în anul 2016, se cifrează la aproape 81 milioane euro. Este vorba despre 10 scheme şi măsuri de sprijin pentru : teren, animale, agricultură ecologică, tinerii fermieri, agro-mediu, etc.

Defalcat, iată care au fost valorile:

-din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA): 67,1 mil Euro

-din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR):aproape 700.000 de Euro

-de la Bugetul Naţional: 11,2 mil de Euro

- plăţi ale unor subvenţii naţionale: 1,5 mil de Euro.

Total: 80,7 milioane euro

Aceasta este principala cale de atragere a fondurilor în judeţul Botoşani.

De aceea e important ca fermierii să beneficieze de sprijinul primarilor, al specialiştilor de la APIA, astfel încât să nu piardă nimeni sprijinul acordat prin lege.

De reţinut că procedurile s-au mai simplificat: spre exemplu, pentru cererea unică de plată s-a eliminat obligativitatea de a se depune copia conform cu originalul a filelor din Registrul Agricol. Este nevoie doar de o adeverinţă emisă de Primărie, care să conţină datele fidele din Registrul Agricol. Pe lângă aceasta sunt necesare, după caz, copii conform cu originalul ale contractului de închiriere/concesiune sau de concesiune/ arendă a terenului, încheiat între fermier şi UAT sau între fermier şi ADS. Cererile unice de plată se pot depune, fără penalizare, până pe 15 mai.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus