Focarul de COVID-19 de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean din Botoșani s-a extins

Focarul de COVID-19 de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean din Botoșani s-a extins

Focarul de coronavirus de la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” s-a extins, iar numărul pacienţilor care au contractat virusul a ajuns, marţi, la 30, a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cele 30 de persoane confirmate pozitiv, 28 sunt pacienţi internaţi pe Secţia acuţi, iar două sunt cadre medicale.

„Este clar că focarul de la Psihiatrie este posibil să mai crească, pentru că unii pacienţi care au ieşit până acum negativi pot să devină pozitivi”, a afirmat Adăscăliţei, care a precizat că sursa infectării o reprezintă o infirmieră.

Oficialul DSP susţine că evoluţia focarului a determinat autorităţile sanitare să declanşeze o anchetă în această unitate medicală, care este secţie exterioară a SJU.

„Oricum, ancheta este în desfăşurare. Este o anchetă amplă. Am cerut de la Spitalul Judeţean o notă de fundamentare a situaţiei de la Psihiatrie”, a adăugat directorul DSP. (g4media)

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus