Fermierii botoşăneni au protestat împotriva guvernanţilor, acuzaţi că vor să omoare agricultura românească

Fermierii botoşăneni au protestat împotriva guvernanţilor, acuzaţi că vor să omoare agricultura românească

foto 2Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice din Botoşani a organizat astăzi un marș de protest, circa 100 de utilaje agricole circulând pe arterele municipiului.

Fermierii sunt nemulțumiți de tergiversarea acordării despăgubirilor pentru calamitățile culturilor din primăvara anului 2020 și întârzierea plății procentului rămas pentru culturile de toamnă din anul 2019.

Fermierii botoşăneni au solicitat guvernanţilor actuali să onoreze promisiunile electorale ,acordând  despăgubirile la timp şi sprijinind la modul concret agricultura românească,acuzându-i de interese anti-naţionale, de servire a marilor corporaţii.

S-a cerut demisia  ministrului agriculturii, acesta fiind găsit vinovat de blocajul financiar şi de întârzierea plăţii subvenţiilor.

O listă cu revendicări a ajuns pe masa prefectului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a promis protestatarilor că va transmite la Bucureşti doleanţele lor.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus