Expoziție foto: ”Copilărie în albastru-bleu european” Scriitoarea Maria Baciu, îndemn către lectură

Expoziție foto: ”Copilărie în albastru-bleu european” Scriitoarea Maria Baciu, îndemn către lectură

Astăzi – (sâmbătă, 17 iunie) la intrarea în Parcul ”Mihai Eminescu”, în prezența a peste 30 de participanți, a avut loc vernisajul în aer liber a expoziției de fotografie  ”Copilărie în albastru-bleu european”. Organizatori: Club Foto Focus Botoșani, Centrul Europe Direct, Asociația Buzzmedia, cu sprijinul Primăriei Botoșani.

Au expus artiști fotografi din Botoșani: Anca Melinte, Anda Jucan, Claudiu Porfir, Gabriela Luminiță, Maria Iacob, Ovidiu Porohniuc.

Răspunzând apelului adresat autorilor botoșăneni de cărți pentru copii a fost prezentă doamna Maria Baciu, distins scriitor botoșănean. Domnia sa a adresat un cald apel către lectură, percepută, atât ca  o bucurie a sufletului cât și ca o șansă pentru devenirea personală. Răspunzând numeroaselor întrebări adresate îndeosebi de către copii, doamna Maria Baciu, în calitate de recunoscut  pedagog, a arătat că elevii care citesc se descurcă mult mai bine și la alte materii. În final a recitat o emoționantă poezie despre copiii care au rămas singuri, părinții fiind plecați la muncă în țări străine: ”Mamă care fugi de noi” (video: http://youtu.be/pn1zowLcRrc ).

Centrul Europe Direct Botoșani a lansat, cu acest prilej, tema unui viitor  concurs de creații literare, eseuri, reportaje, fotografii, clipuri video  și desene dotat cu premii Copii cu părinți plecați în străinătate – dialog sentimental. În abordarea temei de mare impact emoțional se intenționează colaborarea cu scriitori, jurnaliști, profesori, psihologi și  medii ale românilor plecați la muncă în străinătate.

Doamna Ersilia Iacob, de la Biblioteca ”Mihai Eminescu”, secția Împrumut carte pentru copii, a prezentat o amplă listă de autori botoșăneni de cărți pentru copii cu lucrările lor.

Ioana Matfeev, președinta Asociației Buzzmedia și Ovidiu Porohniuc, reprezentant al Clubului Foto Focus Botoșani au evidențiat    contribuția, lor  în calitate de parteneri, la eveniment (Video: https://youtu.be/ok3OnNC1Fo4 )  .

Expoziția va rămâne deschisă cel puțin o lună de zile, urmând a fi înlocuită cu o alta cu tema probabilă: ”Noaptea la Botoșani”.

 

Galerie foto: Expoziție foto: Copilărie în albastru – bleu european | Facebook

 

Expoziție foto: Copilărie în albastru – bleu european | Facebook

 

 

Radu Cajvaneanu
Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani

coordonator

Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 (orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

Email: apcbotosani@yahoo.freuropedirectbotosani@gmail.com

Web: http://europedirectbotosani.ro/

 

Botosani eurochannel

Canal video +4,5 milioane vizualizari

1500  vizualizari zilnic!

http://www.youtube.com/profile?user=raducaj

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus