Expoziţia de fotografii „Europa în regiunea mea – Nord Est România”

Expoziţia de fotografii „Europa în regiunea mea – Nord Est România”

Sărbătoare specială de Ziua Europei marcată de Centrul Europe Direct Botoşani: Expoziţia de fotografii „Europa în regiunea mea – Nord Est România”, a fost vernisată simultan, miercuri, în 5 capitale de  județ ale regiunii: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava. La Botoşani, evenimentul a fost găzduit de Prefectura județului şi s-a bucurat de un public internaţional

În deschidere, subprefectul  județului, doamna Daniela- Petronela Lozneanu, a salutat iniţiativa şi i-a felicitat pe organizatori:“Ne  bucurăm să fim cu toţii împreună, în această zi cu rezonanţă deosebită în istoria ţării noastre și a Europei”.

Protagoniştii locali ai expoziţiei sunt artişti fotografi din Clubul Fotografilor din Botoşani: Lush Burlacu, Florin Andrei, Marius Corduneanu, Cătălin Poenaru şi Patricia Calinciuc, iar ghidul evenimentului a fost coordonatorul Centrului Europe Direct Botoşani, Radu Căjvăneanu

Expoziția a fost structurată pe trei direcții principale: imagini cu obiective de interes regional realizate cu fonduri europene din Moldova românească în cele cinci  judeţe implicate în proiect, fotografii spectaculoase cu elemente de patrimoniu şi de interes naţional din aceeaşi zonă și instantanee realizate în stilul reportajelor jurnalistice având în centru aspecte de vulnerabilitate socială, geografică, economică ale regiunii.

Vizitatorii au fost impresionați de clădirile vechi, de monumente de valoare istorică și culturală din judeţele Moldovei şi mai ales de modalitatea fotografilor de a surprinde istoria fiecărei locaţii. O atenţie apartea fost acordată şi imaginilor care reuşesc să emoţioneze prin aspectele sociale imortalizate.

La vernisaj au venit şi oaspeţi internaţionali din şase ţări: e vorba de 18 profesori din Turcia, Portugalia, Bulgaria, Estonia, Italia și Polonia  veniți la Botoșani în cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ intitulat “From Knowledge To Competences”.

Inițiatorul expoziției, Radu Căjvăneanu, a arătat vizitatorilor că euro-regiunea Nord Est România se află pe penultimul loc în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială din Europa iar județul Botoșani pe penultimul lor din România, din același punct de vedere. „Prin politicile sale de coeziune Uniunea Europeană oferă șansa de a beneficia de fonduri substanțiale pentru dezvoltare și investiții și este în misiunea noastră, cât și  a generațiilor tinere de a accesa aceste fonduri și de a reduce astfel decalajele”, le-a spus celor prezenţi reprezentantul Europe Direct Botoşani.

Bilanţul primei zile de expoziţie este unul de excepţie: fotografiile au fost admirate și de peste 200 de elevi de la mai multe școli din județ, veniți în cursul zilei de  9 mai la Instituția Prefectului în cadrul unor activități în care au fost prezentate proiecte de succes cu finanțare europeană derulate în școlile botoșănene.

Organizatorii aduc mulțumiri speciale doamnei subprefect Daniela Lozneanu și domnului Constantin Lucică Urigiuc, consilier superior în cadrul Instituției Prefectului Botoșani pentru sprijinul acordat organizării precum și domnului Relu Oneaga pentru colaborarea fructuoasă.

 

Galerie foto:

https://business.facebook.com/media/set/?set=a.10155209327342016.1073741956.347075307015&type=1&business_id=10152320273797016&l=db2f5c418d

Clip video:

 

http://apcbotosani.ro/2018/05/09/video-expozitie-regionala-de-fotografie-ce-s-a-intimplat-dimineata-la-botosani/

Radu Cajvaneanu
Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani

coordonator

Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 (orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

Email: apcbotosani@yahoo.freuropedirectbotosani@gmail.com

Web: http://europedirectbotosani.ro/

 

Botosani eurochannel

Canal video +5 milioane vizualizari

1500  vizualizari zilnic!

http://www.youtube.com/profile?user=raducaj

Un comentariu

  1. Un articol reusit . Bine realizatil !|

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus