Evenimente şi infracţiuni rutiere, cercetate de poliţişti

La data de 14.08.2014, în jurul orei 22.15, un bărbat de 62 de ani, din municipiul Botoşani, care s-a angajat în traversarea DN 29B (în comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani) prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de o tânără de 19 ani, din comună.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat şi internat la Spitalul Județean Botoşani.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Atât acesteia, cât şi victimei, le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză continuă cercetările, urmând a se propune soluţie procedurală.

 

 

În noaptea de 14/15.08.2014, în jurul orei 04.00, poliţiştii au depistat în trafic, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, condus de un tânăr de 20 ani, din satul Draxini, comuna Băluşeni, judeţul Botoşani.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat; a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În autoturism se afla şi proprietarul acestuia, respectiv un tânăr de 23 ani, din satul Draxini, comuna Bălușeni.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi respectiv încredinţarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie nu posedă permis sau sub influenţa alcoolului.

 

 

La data de 15.08.2014, în jurul orei 19.05, a fost depistat în trafic, pe DJ 208H, în localitatea Dracșani, comuna Sulița, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 40 ani, din localitatea Buda, comuna Coşula, judeţul Botoşani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat; a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 Buletin de pres[ IPJ Boto;ani

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus