Eveniment politic de prim rang la Botoșani, sub egida PSD

* Senatorul Doina Federovici, confirmată ca lider județean, în prezența președintelui PSD și al Camerei Deputaților și a prim-ministrului țării

*Președintele PSD Liviu Dragnea a anunţat la Botoșani că în cel mai scurt timp Cabinetul Dăncilă va lansa un nou program pentru Regiunea de Nord-Est a Moldovei

Alegerile din organizația județeană PSD, desfășurate vineri la Casa de Cultură a Sindicatelor, i-au adus la Botoșani pe președintele Liviu Dragnea, dar și pe primul-ministru Viorica Dăncilă, însoțită de un grup consistent de miniștri ai cabinetului său.

Vizita sfaff-ului social-democrat la Botoșani a adunat în zona Casei de Cultură a Sindicatelor numeroși botoșăneni simpatizanți care i-au întâmpinat pe oaspeți cu nedisimulată bucurie. De altfel, înainte de desfășurarea adunării, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Codrin Ştefănescu însoțiți de Doina Federovici, în postura de gazdă a acestei reuniuni politice de anvergură, au ieşit pe esplanada clădirii și au dialogat cu o parte dintre cei prezenți, cu care au dat mâna şi și-au făcut fotografii. În mijlocul mulțimii au fost și vicepremierul Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor, Răzvan Cuc, ministrul transporturilor, Sorina Pintea, ministrul sănătății, Alexandru Petrescu, ministrul comunicaţiilor dar și botoșăneanul Marius Budăi, ministrul muncii.

Senatorul Doina Federovici- confirmată ca lider județean al PSD cu aprecieri laudative

Conferința extraordinară a organizației județene pentru alegerea funcțiilor de conducere s-a desfășurat după un scenariu binecunoscut și îmbrățișat de toate formațiunile noastre politice, cu un festivism specific.

Discursurile înalților oficiali precum și a delegaților din teritoriu care au scos în evidență realizările guvernării social-democrate, atât pe plan național cât și în teritoriu, au fost aplaudate cu entuziasm de cei prezenți în sală.

Confirmarea doamnei senator Doina Federovici în funcția de lider al social-democraților botoșăneni și a ministrului Marius Budăi ca președinte executiv a fost făcută prin vot deschis și a primit girul diriguitorilor partidului.

Președintele Liviu Dragnea a felicitat-o pe Doina Federovici pentru munca asiduă depusă și pentru realizările organizației pe care o conduce. Aprecieri la superlativ la adresa Doinei Federovici au venit și din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă care a elogiat altruismul acesteia: ”O cunosc pe Doina de multă vreme și știu cât iubește acest județ și de câte ori a venit să ceară ceva, a făcut-o pentru oamenii din județ, nu pentru ea, personal”.

Vizibil emoționată, senatorul Doina Federovici, a mulțumit fiecăruia dintre cei prezenți pentru votul acordat și a rostit un adevăr relevat de statisticile PSD, după niște criterii bine definite:” Da. Suntem cea mai performantă organizație din Moldova. Și asta pentru că muncim în fiecare zi împreună și în fiecare zi vorbim cu botoșănenii.”

 

                 Președintele Liviu Dragnea a anunțat la Botoșani  un Program pentru Moldova

În turneul pe care îl face în aceste zile în nord-estul țării, liderul PSD Liviu Dragnea nu-și dezminte calitățile de mare politician. Discursurile sale sunt elocvente în acest sens, fiindcă lansează noi repere în managementul politic al partidului.

Astfel, joi, la Suceava, liderul PSD a lansat două mesaje cu conotații aparte. Referindu-se la alegerile europarlamentare din luna mai, Liviu Dragnea a cerut ca în Parlamentul European să fie votați și trimiși să ne reprezinte interesele ”români patrioți care să aducă în România mai multe fonduri europene ”.  Al doilea mesaj s-a referit la sprijinul pe care social-democrații sunt hotărâți să îl acorde fermierilor români pentru ca ”să avem pe masă produse din pământul nostru, nu legume și fructe pline de chimicale venite din străinătate.”
La Botoșani, Liviu Dragnea a anunţat că în cel mai scurt timp Cabinetul Dăncilă va lansa un Program pentru Moldova, mai exact pentru Regiunea de Nord-Est, catalogată a avea la nivelul Uniunii Europene cea mai slabă dezvoltare economică. Acesta a oferit câteva detalii relevante: ” Am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru această regiune. Este vorba în primul rând de acordarea a 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în mediul rural şi dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole.Cei care vor şi mai mulţi bani, pot merge până la 40,000 de lei și le putem acorda garanţii pentru credit. Şi aici vorbim de izolarea termică şi energetică prin anvelopare şi tâmplărie termoizolantă, încălzire cu centrale termice, conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei, apă caldă menajeră prin sisteme solare. Programul se adresează cetăţenilor, persoane fizice, va fi aprobat cât de curând prin OUG şi nu are caracter de ajutor de stat”.

Invitație pentru Liviu Dragnea de a candida la alegerile prezidențiale din toamnă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la Botoșani, că-și dorește ca viitorul președinte al României să fie un președinte PSD : „Îmi doresc să aveți încredere și îmi doresc ca împreună să mergem la guvernare până-n 2020, iar în primul rând în 2019 să câștigăm alegerile europarlamentare și să avem președintele României un președinte PSD”.

În aceeași notă, senatorul Doina Federovici, a adresat liderului PSD, Liviu Dragnea, invitația de a reveni în toamnă la Botoșani, în postura de candidat al partidului la președinția României.

Ecouri pe rețelele de socializare

Senator Doina Federovici a publicat pe facebook un mesaj de mulțumire:”Le mulțumesc colegilor mei care astăzi mi-au acordat încredere și susținere în funcția de președinte al PSD Botoşani. Continuăm să fim o echipă determinată și o familie unită. Este datoria noastră să muncim și mai mult pentru a face ca fiecare român să fie mândru de țara sa.”

 La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a făcut pe aceeași rețea aprecieri laudative vis-a-vis de vizita la Botoșani:

„Astăzi, am întâlnit la Botoșani români adevărați care mi-au spus cu bucurie că li s-au mărit pensiile și salariile și că trăiesc mai bine! O doamnă din mulțime mi-a spus că i-a crescut pensia cu 900 lei, după recalculare.

Le-am vorbit oamenilor despre programul de dezvoltare pe care l-am pregătit pentru această regiune. Este vorba de acordarea a 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie, în scopul îmbunătățirii condițiilor în care locuiesc cei din mediul rural dar și pentru dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole.

Vrem să facem viața românilor mai bună. Îi sprijinim pentru ce au nevoie: izolarea termică a locuinței sau conectarea la rețeaua de apă, canalizare și gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinței, apă caldă menajeră prin sisteme solare. E un program ce va fi aprobat cât de curând prin Ordonanță de Urgență.

În același timp, așa cum ne-am angajat, dezvoltăm România în mod echilibrat. Încurajăm investițiile și crearea locurilor de muncă stabile și bine plătite. Vom finanța cu până la 200.000 de euro fiecare investiție pentru sănătate, pentru industria alimentară, construcțiile turistice și de depozitare.

Vrem ca cetățenii să nu mai fie nevoiți să bată drumuri lungi până în reședința de județ și să găsească la ei în localitate tot ce au nevoie: poștă, bănci, direcții agricole, reprezentanții APIA sau ANAF. Se pot acorda până la 25 de milioane de lei numai pentru acest lucru.

Deja am pus în practică multe programe de dezvoltare, de la sănătate la educație și până la infrastructură. Prin Programul Național de Dezvoltare Locală primele 149 de obiective pentru județul Botoșani sunt finalizate sau aproape complete, inclusiv multe îmbunătățiri ale sistemului de apă și canalizare.

De asemenea, am aprobat alte 254 de obiective pentru Botoșani, toate cu contracte semnate și am alocat 847 de milioane de lei pentru a le finaliza! Acestea includ 13 unități noi de îngrijire medicală, drumuri, poduri și multe altele.

Și vom continua, indiferent câte piedici încearcă alții să ne pună.

Reușita noastră înseamnă, de fapt, reușita României!”

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus