Eveniment în comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din Botoșani

Eveniment în comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din Botoșani

O delegație a Centrului Național de Pregătire, Catehizare și Misiune Ortodoxă pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din România și diaspora condusă de pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Onu, va fi prezentă sâmbătă în Botoșani la sediul Asociației Naționale a Surzilor –Filiala Botoșani.

Dl. Daniel Hliban, director al A.N.S.R Filiala Botoșani, ne-a declarat că delegația condusă de pr. Constantin Onu, se va întâlni cu membrii comunității persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din municipiu, la acest eveniment participând și părintele protopop Lucian Leonte și părintele paroh Vasile Acatrinei de la Biserica Sf. Spiridon.

Inaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a acordat arhiereasca binecuvântare pentru părintele Constantin Onu să oficieze Sfânta Liturghie împreună cu părintele paroh Vasile Acatrinei în ziua de Duminică 11 martie a.c. în Biserica Sf. Spiridon din Botoșani, unde vor participa membri ai comunității persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din localitate.

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Onu coordonează, la Piteşti, activitatea „Centrului Naţional de Pregătire, catehizare şi misiune ortodoxă pentru deficienţii de auz din Patriarhia Română şi diaspora”. Enciclopedia Ortodoxiei Româneşti îl consemnează ca fiind o personalitate marcantă a istoriei româneşti, ca iniţiator al unei metode creative şi inedite de comunicare gestuală, a unui nou limbaj mimico-gestual liturgic românesc. Pentru pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe Universale, Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Onu a investigat comunitatea persoanelor surde şi rolul acestora ca o componentă importantă a confesiunii ortodoxe structurând gramatical elementele de bază ale comunicării gestuale. Părintele Onu este și fondatorul unicei corale cu transpunere în limbajul mimico-gestual, Effatta și este şi iniţiatorul demersurilor de introducere în COR a ocupaţiei de „Interpret în limbajul mimico-gestual”.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus