Europa văzută de copiii de la cursul Micii reporteri de la Bibliotecă

Europa văzută de copiii de la cursul Micii reporteri de la Bibliotecă

Copiii ce urmează cursurile de jurnalism Micii reporteri în cadrul Biblio-Vacanța, grupa de vârstă 7-10 ani,  au avut parte astăzi, 10 august, de o activitate non-formală  organizată de Centrul Europe Direct Botoșani cu sprijinul Asociației Buzzmedia.

Activitatea intitulată “Călătorim prin Eu Europa” le-a oferit micuților posibilitatea să deseneze și să prezinte obiective turistice din țările europene în care au călătorit  sau își doresc să ajungă. Desenele au fost prezentate, comentate și evaluate la activitatea găzduită Biblioteca Mihai Eminescu, filiala  Limbi străine.

Micii participanți au primit de la reprezentanții Centrului Europe Direct Botoșani truse cu rechizitele necesare pentru realizarea desenelor,  sala Bibliotecii devenind pe loc un adevărat atelier de creație.

În total s-au înscris  la concurs  peste 20 de participanți cu vârste diferite, de la 6 ani la 10 ani. Majoritatea au ales să traseze pe hârtie  Turnul Eiffel sau Big Ben-ul. O puștoaică de doar 10 ani,  pe nume Ilinca Oroșanu, a desenat chiar un oraș din Italia  iar o copilă de aceeași vârstă, Lorena, și-a imaginat cu creionul pe hârtie  Coloseumul .

Participanții au fost evaluați și de un juriu format din cele două voluntare ale cursului de jurnalism din această vară, de la grupa 7-10 ani, Alexandra Ciotir și Anca Biciușcă, cărora li s-a alăturat colegul lor de la ziarul Buzz, publicația copiilor și adolescenților din Botoșani, Iosif Pintilie.

Au fost oferite din partea Centrului Europe Direct Botoșani trei premii constând în rucsăcele,  pentru desene și încă trei pentru prezentările publice.

Prin noua activitate de învățare non-formală derulată în parteneriat cu Biblioteca Județeană și Asociația  Buzzmedia, Centrul Europe Direct Botoșani dorește să dezvolte orizontul de cunoaștere al copiilor  cu privire la țările, orașele și obiectivele turistice din Europa.

 

Galerie foto: http://www.facebook.com/pg/Europe-Direct-Boto%C5%9Fani-347075307015/photos/?tab=album&album_id=10154602650202016

Theona Adomnoae

Colaborator al  Centrului Europe Direct Botoșani

 

 

Radu Cajvaneanu
Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani

coordonator

Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 (orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

Email: apcbotosani@yahoo.freuropedirectbotosani@gmail.com

Web: http://europedirectbotosani.ro/

 

Botosani eurochannel

Canal video +4,5 milioane vizualizari

1500  vizualizari zilnic!

http://www.youtube.com/profile?user=raducaj

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus