Etichetele de eficiență energetică de pe electrocasnice vor fi înlocuite cu altele mai simple

Vechile simboluri vor fi înlocuite cu o scară mai simplă, de la A (eficiența maximă, la G (eficiența minimă), potrivit Comisiei Europene.

Potrivit noului regulament, mașinile de spălat vase, frigiderele, mașinile de spălat, trebuie să facă această reclasificare în 15 luni, combinat cu 12 luni suplimentare pentru introducerea etichetei în magazine.

Instalațiile de încălzire si cazanele trebuie să o facă în 9 ani, cu o clauză de limitare în timp de 13 ani, iar pentru restul produselor electrocasnicee termenul-limită general este de 6 ani, combinat cu 18 luni suplimentare pentru introducerea etichetei în magazine.

După ce toate etichetele A+ vor dispărea de pe piață, reclasificările ulterioare vor fi declanșate de un excedent în clasele superioare, și anume 30 % în clasa A sau 50 % în clasa A+B. La momentul reclasificării, primele două clase trebuie lăsate libere, vizând o perioadă de valabilitate a etichetei de 10 ani”, anunță Comisia Europeană.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus