Doliu în Biserică și Educație: Părintele-profesor Constantin Muha- director al Seminarului Teologic Dorohoi- a plecat la Domnul

Doliu în Biserică și Educație: Părintele-profesor Constantin Muha- director al Seminarului Teologic Dorohoi- a plecat la Domnul

Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, părintele profesor Constantin Muha, în vârstă de 52 de ani, a murit astăzi, în urma unei infecții cu SARS-COV-2. Acesta fusese transferat miercuri la Iași cu un elicopter SMURD, după ce s-a infectat cu COVID-19. În ciuda eforturilor medicilor de la Iași de a-i salva viața părintele profesor a plecat la Domnul.

Părintele profesor Constantin Muha, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, promoţia 1994, şi al cursurilor de Studii Aprofundate la catedra de Sistematică a Facultăţii de Teologie din Bucureşti – 1995, a condus Seminarul Teologic din Dorohoi din anul 1995.

Din acest an, părintele profesor Constantin Muha era și inspector școlar.

Inspectoratul Școlar a transmis un mesaj emoționant  la dispariția prematură a  preotului- profesor Constantin Muha

”Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani și întregul personal al instituției suntem în stare de șoc și regretăm enorm trecerea prematură și nedreaptă în neființă a inspectorului școlar, preot și profesor Constantin Muha.

Mai bine de  25 de ani, Părintele Constantin Muha a fost directorul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, timp în care instituția școlară pe care a condus-o a evoluat și s-a transformat continuu, într-o comunitate educațională unită și frumoasă, demonstrând în permanență că „omul sfințește locul”.

A plămădit, după exemplul său, un colectiv didactic de valoare, axat pe principiile etice şi morale ale dascălului cu vocaţie, considerând în permanenţă că profesorii trebuie să formeze elevii pentru viaţă. Dragostea pentru meserie, pasiunea şi sacrificiul de sine, statornicia în familie, iubirea pentru oameni, au fost ridicate la rang de credinţă de preotul profesor Constantin Muha. Ca o încununare a activității profesionale remarcabile și a calităților umane desăvârșite, în acest an școlar a fost numit inspector școlar pentru disciplina religie.

Şcoala botoşăneană este astăzi îndoliată şi tristă. Un om de o mare generozitate, modestie şi discreţie a devenit o frântură din veşnicia timpului. A călăuzit cu dragoste şi profesionalism paşii multor generaţii de liceeni, dar şi sufletele credincioșilor pe  care i-a mângâiat cu o privire blândă, cu o vorbă, cu un sfat

Transmitem întreaga noastră compasiune familiei îndoliate, rugându-ne la Dumnezeu să-i dea bunului nostru coleg odihnă veșnică!”

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus