Doi soți din Dorohoi, la un pas de moarte din cauza fermentării vinului

Doi soți din Dorohoi, la un pas de moarte din cauza fermentării vinului

Doi soți din Dorohoi  au scăpat ca prin urechile acului de o moarte cauzată de monoxid de carbon produs de fermentația vinului. Pompierii au intervenit salvator scoțându-i din beci pe cei doi soți semiinconștienți, de 60 respectiv 64 ani. Acestora li s-a administrat oxigen și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

ISU Botoșani recomandă:pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului,nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen; sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice; nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră; sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus