DNA a deschis 33 de dosare privind achizițiile legate de pandemia de coronavirus

DNA a deschis 33 de dosare privind achizițiile legate de pandemia de coronavirus

DNA a deschis 33 de dosare privind achizițiile legate de pandemia de coronavirus de la debutul stării de urgență, a declarat șeful DNA, Crin Bologa, într-o conferință de presă online.

 Unul dintre aceste dosare este cel privind achiziția de către ONAC (Oficiul național pentru achiziții centralizate) de măști de la firma Romwine&Coffee din Giurgiu.

Șeful DNA a precizat că au fost 4 dosare legate de achizițiile de la Romwine&Coffee, care au fost conexate. Bologa a precizat că DNA s-a autosesizat în acest caz, înainte să primească alte sesizări din partea altor instituții.

Crin Bologa nu a oferit detalii cu privire la instituțiile sau șefii instituțiilor vizați de cele 33 de dosare deschise, valoarea prejudiciilor sau față de câte persoane este începută urmărirea penală in personam.

Șeful DNA a explicat și că urmărirea penală a fost suspendată în dosarele fără măsuri preventive și care nu au avut legătură cu pandemia de coronavirus. Bologa a dat exemplul dosarului Tel Drum, în care urmărirea penală este începută de 3 ani.

g4media.ro

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus