Depistaţi conducând vehicule pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa alcoolului

La data de 16.05.a.c., în jurul orei 23.50, R.M. de 47 ani, din comuna Adășeni, judeţul Botoşani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DJ 294A, în comuna Avrămeni.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în seara de 16.05.a.c., în jurul orei 23.42, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 24C, în comuna Manoleasa, B. N. de 44 ani, din aceeaşi comună.

Bărbatul avea o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 17.05.a.c., în jurul orei 05.20, E. I. de 39 ani, din comuna Vorniceni, judeţul Botoşani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 24C, în oraşul Ştefăneşti; conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauze au fost întocmite acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

La data de 17.05.2015, în jurul orei 19.00, S. I. de 19 ani, din comuna Prăjeni,

judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism pe DC 44, în comuna Frumuşica, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, izbindu-se într-un podeţ de pe marginea drumului.

Tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoană care nu posedă permis de conducere.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus