De la oameni, pentru oameni…

De la oameni, pentru oameni…

“Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi din plin compasiune”.(Calvin Coolidge)

 

A devenit deja tradiție ca în Zilele Crăciunului, poliţiştii de frontieră să fie alături de membrii comunității în care își desfășoară activitatea.

Astfel, bătrâni singuri, lipsiți de ajutor și aproximativ 250 de copii provenind din familii aflate în dificultate financiară, din 21 de localităţi de pe valea râului Prut au primit cu bucurie vizita mesagerilor lui Moș Crăciun, din partea Poliției de Frontieră din județul Vaslui.

Polițiștii de frontieră au oferit daruri constând în produse alimentare (alimente de bază) şi nealimentare (articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării) în valoare totală de peste 6.000 lei.

Toate cadourile au fost procurate cu sprijinul financiar al Asociaţiei Umanitare Frontiera Huşi, Corpului Naţional al Poliţiştilor-C.T.Vaslui, dar şi prin contribuţia benevolă, dar substanţială, a poliţiştilor de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Huşi, Berezeni și Fălciu.

Copiii au primit de la Moş Crăciun dulciuri, sucuri, bomboane, prăjituri, legume, fructe, produse alimentare de bază dar şi îmbrăcăminte, încălţăminte şi jucării.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu au adus daruri consistente în casele a 15 familii din zona de responsabilitate, aducând zâmbete pe chipurile copiilor provenind din familii numeroase și bucurie în inimile bătrânilor lipsiți de ajutor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui și Sectorului Poliției de Frontieră Huși au avut o întâlnire încărcată de emoţie în data de 22 decembrie a.c., în localitatea Pădureni, unde au vizitat Centrul de Zi „Prietenia”.

Înfiinţat prin Programul Phare CBC 2004-2006, centrul găzduieşte 30 de copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani, provenind din familii defavorizate, cu precădere monoparentale, de pe raza comunei Pădureni. Scopul centrului este prevenirea abandonului şcolar prin oferirea de ajutor material (o masă caldă, o baie caldă, spaţii pentru studiu amenajate la cele mai înalte standarde europene) şi ajutor profesionist în întocmirea temelor pentru acasă, oferit de voluntari, cadre didactice inimoase din municipiul Huşi.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus