De astăzi, cardul de sănătate este obligatoriu!

Cardul de sănătate este obligatoriu de astăzi. În cazul în care nu l-ați primit, trebuie să vă asigurați că nu este la casa de sănătate de care aparțineți. Cei care au cardul de sănătate emis şi au nevoie de un serviciu medical care nu reprezintă o urgenţă trebuie să meargă la medic cu acest document. Asigurații cărora nu le-a fost emis cardul vor beneficia în continuare de servicii, după ce medicul va vedea în sistem că nu le-a fost eliberat documentul, fără a avea nevoie de adeverință de la casa de asigurări de sănătate de care aparțin. Pe de altă parte, sunt carduri de sănătate emise și distribuite prin Poștă care însă nu au ajuns la destinatari întrucât aceștia nu au fost găsiți. Ele au fost returnate caselor de asigurări, însă titularii nu au mers să le ridice, chiar dacă, în unele cazuri, au primit și SMS-uri de atenționare. Acești asigurați nu vor primi servicii medicale din 1 septembrie, în absența cardului.

Furnizorii de servicii medicale trebuie să verifice calitatea de asigurat şi situaţia cardului de sănătate pe site-ul CNAS, www.cnas.ro. Asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul trebuie să meargă la casa de asigurări, să depună o cerere pentru eliberarea unui duplicat şi să plătească 15,5 lei. Duplicatul va fi primit de asigurat tot prin Poștă.

Sunt scutiți de utilizarea cardului deținuții, persoanele aflate în arest preventiv, cât şi toţi cei internaţi în spitalele de maximă siguranţă, chiar dacă le-a fost eliberat documentul.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus