Cum se prezintă din statistici situația sistemului medical din Botoșani?!

De-a lungul ultimilor ani, sistemul medical din România a ridicat multe semne de intrebare și a starnit nenumărate controverse in mass media. Condițiile insalubre in care sunt tratați pacienții și lipsa locurilor în spitale sunt doar două dintre motivele pentru care românii, indiferent de județul in care locuiesc, se plâng de serviciile medicale. Vă întrebați câte spitale publice există în Botoșani și câte paturi sunt disponibile pentru bolnavi? Compania Ortopedica a realizat o cercetare de piață pentru a afla care este situația in Botoșani din acest punct de vedere, in comparație cu alte județe din țară.

Cu ajutorul informațiilor furnizate de Institutul Național de Statistică, precum și cu datele înregistrate de Google în ultimul an, a fost efectuat un studiu care vizează în mod direct numărul de spitale publice funcționale în județul Botoșani, numărul de paturi puse la dispoziția pacienților, dar și obiceiul locuitorilor din județul Botoșani de a se informa pe internet despre cele mai intâlnite afecțiuni (hernia de disc, durerile de spate, artroza, osteoporoza, tromboflebita).

In timpul protestelor recent desfășurate in marile orașe ale țării, un subiect sensibil semnalat de oameni a fost lipsa de implicare a autorităților in ceea ce priveste imbunătățirea sistemului medical național.

In ultimii zece ani, numărul spitalelor publice a scăzut, in medie, cu 15,20% in toata țara. în judetul Botosani, numărul acestora s-a redus cu 60%, fiind pe locul 1 în topul județelor cu cele mai drastice scăderi.

La nivelul Romaniei, la fiecare 1000 de locuitori există 5.2 paturi in spitalele publice, in timp ce media in alte țări europene este mai ridicată (Germania = 8.2 paturi, Ungaria = 7.1, Bulgaria = 6.4, Franta = 6.3). In ceea ce priveste județul Botoșani, aici există 4,82 de paturi pentru fiecare 1000 de pacienți. In clasamentul național, Botoșani se află pe pozitia 24, pe primul loc fiind București, iar pe ultimul Satu Mare.

Analizand volumele de căutari acumulate de Google în ultimii doi ani, se poate spune că interesul locuitorilor din județul Botoșani pentru documentarea online cu privire la principalele afecțiuni a crescut cu 15,49 % in 2016 față de anul precedent. Din acest punct de vedere, județul Botosani se afla pe pozitia 25 la nivelul intregii tari.

“Atunci când vine vorba despre cele mai des întâlnite probleme de sănătate din domeniul ortopediei, precum hernia de disc, fracturile, durerile de genunchi, artroza sau entorsele, am observat că din ce in ce mai mulți botoșăneni încearcă să se informeze in mediul online, pentru a se asigura că beneficiază de tratamentul potrivit. Ca urmare a acestui lucru, publicul din Botoșani realizează cât de importantă este calitatea dispozitivelor medicale ortopedice folosite, fie că vorbim de orteze, cadre de mers sau un banal baston de sprijin, și apelează la companii mari, de încredere pentru a fi siguri că folosesc ceea ce au cu adevarat nevoie pentru o recuperare ușoară și rapidă”, a declarat Marius Andrei, Manager Ortopedica.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus