Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor să candideze împreună la organizarea JO din 2032

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au convenit să coopereze în vederea depunerii unei candidaturi comune la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2032, au anunţat cele două ţări într-un comunicat dat publicităţii miercuri, după întâlnirea dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, informează agenţiile Yonhap şi Reuters. Comunicatul precizează, de asemenea, că s-a căzut de acord în privinţa unei “participări comune” la competiţiile internaţionale, inclusiv la Olimpiada de vară din 2020, care va avea loc la Tokyo.

Ideea unei candidatură comune la JO de vară din 2032 a fost lansată săptămâna trecută de ministrul Sportului de la Seul, Do Jong-hwan. Do a precizat că găzduirea Jocurilor de către cele două Corei se va baza pe succesul Jocurilor Olimpice de iarnă care au avut loc anul acesta la PyeongChang, unde participarea Coreei de Nord a ajutat la detensionarea situaţiei din peninsula coreeană.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus