Consilierii județeni și Președintele Consiliului Județean au mers pe teren să inspecteze investițiile de anvergură aflate într-un stadiu avansat de execuție

Președintele și Vicepreședintele Consiliului Județean Gheorghe Sorescu, respectiv Cristian Achiței au invitat consilierii județeni la o deplasare pentru a se inspecta stadiul unor investiții importante din județul Botoșani. Aceștia au fost însoțiți de o parte din conducerea SC NOVA APASERV SA și s-au întâlnit cu manageri de proiect și reprezentanți din partea societăților proiectante și executante ale investițiilor. Pe agenda s-au aflat DJ 207N (Botoșani-Curtești-Cristești-DN 28B), stația de epurare de Joldești, comuna Vorana și stația de alimentare cu apă de la Ștefănești.

DJ 207N Botoșani-Curtești-Cristești-DN 28 B un drum care se dorește de foarte multă vreme asfaltat acum se află spre finalul lucrărilor de modernizare. Proiectul de modernizare este finanțat prin programul POR 2007-2014 și are o valoare totală de 33.679.122,04 lei din care 26.681.584,11 lei reprezintă fonduri nerambursabile, iar contribuția Consiliului Județean Botoșani fiind de 544.522,13 lei. Proiectul se află într-un stadiu avansat de execuție rămânând de finalizat podul de la Băiceni, accesul în curțile localnicilor, la drumurile laterale și aplicarea marcajului rutier.

Stația de epurare ape uzate de la Joldești se construiește în vederea reducerii impactului negativ asupra cursurilor de apă și a pânzei freatice, având scop îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din comunele Tudora și Vorona. Obiectivul este finalizat în proporție de 70%, recepția urmând a fi făcută la jumătatea lunii octombrie acest an.

Construcția noii stații de tratare a apei Ștefănești este finalizată în proporție de 80% și are ca termen de recepție luna septembrie a acestui an. Stația va trata apă din acumularea Stânca-Costești pentru a deservi localitățile Ștefănești, Românești, Santa Mare, Călărași, Răuseni, Todireni, Albești, Trușești, Ungureni, precum și localitățile Prisacani și Bivolari din județul Iași. Această stație se construiește pe lângă cea deja existentă, care este încă funcțională, aceasta urmând a fi închisă pentru reabilitare prin programul POS Mediu 2. Pe viitor se urmărește și alimentarea cu apă de la această stație a localităților Gorbănești, Mihălășeni, Vlăsinești și Săveni cu împrejurimile.

Președintele Consiliului Județean dorește să facă astfel de vizite în fiecare lună pentru a informa populația și consilierii județeni cu privire la stadiul investițiilor. Consilierii prezenți au apreciat această vizită ca fiind una benefică, având în vedere că unii dintre ei au făcut declarații de-a lungul timpului despre investițiile Consiliului Județean necunoscând exact realitatea din teren.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus