Conducere fără permis, la Hănești

La data de 10.08.2014, în jurul orei 03.00, a fost depistat în trafic, pe un drum public din localitatea Sărata Basarab, comuna Hăneşti, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr de 22 ani, din comuna Mihălăşeni, județul Botoşani.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din data de 06.12.2013, când a fost depistat conducând sub influenţa alcoolului.

De asemenea, întrucât tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior a fost condus la spitalul oraşului Săveni, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Buletin IPJ Botoşani

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus