Concurs: ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”

Cu plăcinte ”poale-n brâu”, cozonaci și colțunași

Colegiul Economic ”Octav Onicescu”- director Ion Huțanu și dir. adj Corina Valinciuc,  se află zilele acestea la ceas aniversar. Se împlinesc 130 de ani de la înființare, perioadă în care învățământul economic botoșănean s-a remarcat prin diverse participări încununate de succes, la numeroase competiții și evenimente școlare.

În acest context aniversar, s-a desfășurat, la Uvertura Mall și concursul pe echipe  ”Promovarea turismului și a gastronomiei locale”. Partener în desfășurarea acestuia ne-a fost și Fundația Eco-Ro-Tin, Botoșani care ne-a asigurat, alături de Uvertura Mall, suportul logistic pentru buna desfășurare a concursului.

În cadrul concursului, elevii claselor a XI-a și a XII-a de la domeniul de pregătire Turism și Alimentație,  coordonați de profesorii lor, s-au organizat în 13 echipe. Fiecare echipă a tratat câte un subiect specific turismului și gastronomiei locale:  ”Tradiții și obiceiuri locale”, ”Personalități din Botoșani”, ”Tradiții și obiceiuri gastronomice” sau  ”Ghid turistic Botoșani”. Juriul a apreciat că fiecare echipă s-a prezentat cu materiale bine realizate, cu elemente de originalitate și creativitate specifice vârstei, reușind să surprindă în mod plăcut asistența. Acesta a fost formată din cadre didactice, elevi și reprezentanții partenerilor, asigurând astfel prezența tuturor părților implicate. La finalul competiției, au fost acordate 3 premii și 2 mențiuni dar și premii speciale și diplome de participare.

Dincolo de caracterul de competiție, activitatea în sine a prezentat interes și atractivitate, dovadă stând numărul mare de participanți în calitate de susținători și spectatori. Standurile de prezentare ale echipelor au fost riguros și creativ amenajate, prezentând vizual repere consacrate ale specificului turistic botoșănean. Susținătorii cât și juriul au avut posibilitatea să deguste celebrele plăcinte ”poale-n brâu”, nu mai puțin celebrii cozonaci dar și colivă și colțunași. Toate acestea au oferit activității un caracter interactiv original.

Album foto

https://photos.app.goo.gl/teMGsWS6roRM66Qc8

Prof. Alina Iosub Georgescu

Colegiul Economic Octav Onicescu Botoșani

 

Radu Cajvaneanu

Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani
coordonator
Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 
(orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

 

Canal video +6 milioane vizualizari
1500  vizualizari zilnic!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus