Comunicat BUZZ

Comunicat BUZZ

Săptămâna 21-28.06.2020

Faptele sunt cele care fac diferența în modul nostru de a trăi iar asta se clădește din fragedă pruncie. Sigur, dorim cu toții să le aducem tot confortul necesar copiilor noștri. Să aibă o casă sigură, să aibă ce mânca, să aibă cu ce se îmbrăca ori cu ce să încalțe, să nu ducă grija zilei de mâine. Dar curprinși de grija asta cotidiană pentru ei, riscăm să-i “iubim” un pic prea mult.

Riscăm să-i facem prea puțin empatici cu lumea din jur, să înțeleagă că mai mult li se cuvine pe lumea aceasta decât să vadă că lucrurile se obțin cu greu, că nu orice aspirație este și egală cu societatea, cu viața adevărată, cu ceea ce chiar contează.

Pentru că astăzi, va dori un telefon de ultimă generație pe care îl va obține cu siguranță, mâine, se va răzvrăti pentru o pereche de pantofi de lux ori o rochie de câteva milioane și tot așa până va știi sigur că vei ceda și va primi și mașina visată la 18 ani poate încă neîmpliniți, fără prea mult efort din partea lui.

Tot tu vei fi acela care îi vei cumpăra și o casă pentru viitoarea lui familie și ai să ai mereu tendința de a interveni la orice groapă pe care o va avea de sărit. Dar stop, e copilul tău, vrei mai mult bine pentru el decât pentru tine, vrei să-i dai totul, dar acest întreg înseamnă și motivație, și responsabilitate, și o putere de a înțelege lucrurile așa cum sunt.

Du-l de mic să vadă lumea în adevărata ei tragedie. Arată-i cât de fericit e el doar pentru că are o casă, un pat, un birou, are ce mânca, se poate îmbrăca de la orice magazin de firmă, poate citi, poate scrie, poate ieși în orice moment afară. Caută jungla vieții și arată-i lucruri care să-l facă conștient de faptul că viața înseamnă fapte și nu obiecte, și nu averi. Faptele lui, la fel ca ale tale, rămân și după ceea ce nici tu, nici el nu veți mai fi aici, în lumea aceasta. Nimeni n-o să vă caute în vila din strada voastră și nici în BMWul parcat în fața porții. Căutați fapte, desăvârșiți-vă prin ele. Cele umane, cele adevărate, cele pozitive și pline se sens.

ARTICOLUL SĂPTĂMÂNII, pe TeleBuzz.ro:

Subiectul o are în vizor pe Casandra Țurcanu, una dintre elevele Colegiului Național A.T. Laurian, cu 10.00 la matematică și la română, la Evaluarea Națională. Articolul a strâns peste 2700 de vizualizări pe site, dar și o grămadă de comentarii care mai de care. Fata este fiica politicianului, fost europarlamentar, Mihai Țurcanu. Scria cineva într-un comentariu: a avut tăticul bani pentru meditații. În primul, rând nu știi sigur dacă fata a făcut meditații pentru acest prim examen important din viața ei, dar comentezi, și nu e în regulă, și apoi, în al doilea rând, astăzi, majoritatea elevilor fac astăzi meditații pentru că școala nu le mai cultivă interes, înțelegerea materiei… Subiectul merită, clar, mai mult spațiu. Poate cu altă ocazie. Până atunci, FELICITĂRI, Casandra și tuturor elevilor care au au obținut notele dorite la Evaluarea Națională.

Puteți citi articolul integral aici.

EXERCIȚIUL DE DICȚIE AL SĂPTĂMÂNII:

Pentru săptămâna care a trecut, considerăm potrivit următorul exercițiu de dicție:

LUMÂNĂRILE LELIȚEI LEONORA  LEGALIZASERĂ RĂMURELELE LALELELOR LILIACHII

Dacă nu ai reușit să-l pronunți din prima, mai încearcă. Dacă ți s-a încurcat limba în gură încercând să rostești clar și repede, este cât se poate de clar că ai nevoie de ore de dicție pentru îmbunătățirea pronunției. Te poți înscrie pentru viitoarele ore de dicție la contact@telebuzz.ro, precizându-ne numele, vârsta, un număr de telefon și cum te-ai simțit realizând acest exercițiu. 

RECOMANDARE SĂPTĂMÂNII: 

Cum săptămâna aceasta am sărbătorit ziua iei și spre fericirea noastră, am văzut pe data de 24 iunie, foarte mulți oameni îmbrăcați în ie, recomandarea noastră, acum, este spre o pagină de Facebook pe care merită s-o apreciați pentru a fi la curent cu noutățile. Este un proiect al Asociației Învățătorilor din județul Botoșani cu scopul de a promova bluza populară românească. Puteți citi mai multe despre această idee în articolul scris pe TeleBuzz.ro de Ilinca Pușcașu (12 ani) aici.

De asemenea copiii-reporteri au lucrat săptămâna aceasta la o știre despre însemnătatea acestei zile. Puteți urmări știrea la Jurnalul copiilor de pe Televiziunea Adolescenților aici.  

#Buzz100

Joi, 25 iunie, a apărut pe piață noul număr al ziarului Buzz. Numărul 100. Îl găsiți la locațiile cunoscute de acum: magazinul Junior, club Mischa Kids și librăria Alexandria din mall sau la farmacia Defarm din str. Primăverii. 

Despre proiectul în sine puteți citi în interviul acordat de Ioana Matfeev, coordonatorul proiectului, pentru PatruladeReciclare.ro, aici.

100 de luni neîntrerupte. Nu e puțin mai ales că totul a fost făcut cu truda, cu plăcerea, cu dorința unor copii. A unor copii care, astăzi, au plecat, se pregătesc să plece sau vor pleca într-un an, doi, la facultăți. Mulți dintre ei și-au ales facultățile, descoperindu-și la Buzz abilități și calități, făcând lucruri care le-au plăcut mult.

Astăzi, Buzz este într-un schimb de generație. Vine din urmă o generație de copii noi care pare că vrea s-o depășească pe prima, care se implică la fel ca ceilalți în realizarea materialelor pentru ziar ori site, care fac emisiuni ori rubrici, care montează știri, care filmează, care merg pe teren. Au în fața lor modelul primei generații, dar în același timp își caută și punctele lor aparte care să contureze personalitatea muncii lor de noi mici reporteri.

E adevărat că 100 de numere trebuia să însemne mai mult ca semnalare. Planul era realizarea unei cărți care să cuprindă povești despre protagoniștii rubricii Karina prezintă pe…, realizată de Karina Todireanu. Avea și titlu cartea: 100 de talente în 100 de numere.

Adolescenta, astăzi, 18 ani, de la primul număr în redacția Buzz, cu această rubrică în ziar, la fel de la primul număr, conturase pentru fiecare protagonist al rubricii câte o poveste, astfel încât să vedem ce s-a întâmplat în timp cu talentul, cu pasiunea fiecăruia. A venit pandemia și ne-a măturat și această aspirație, căci, ca peste tot, s-au dat multe peste cap…

#Buzz100 a rămas o contemplație, un punct nou de început, o nouă încărcare de energie pentru altă serie la fel de bogată în interviuri cu personalități, cu reportaje, cu articole altfel decât ceea ce citim zilnic, peste tot.

#Buzz100 înseamnă bucuria noastră de a fi în continuare o comunitate de copii și tineri altfel, mereu gata de implicare, de experiențe noi, de desăvărșire, de a acumula pentru a lăsa în urmă fapte, și nu obiecte, și nu doar lucruri materiale. Să ne fie bine în continuare cu cât mai multe numere Buzz, frumos și atent realizate din care să învățăm puterea de a spune sincer, onest și deschis ceea ce trebuie spus.

Pe Televiziunea Adolescenților – Youtube, găsești interviurile dedicate proiectului nostru Schimb de generații la Buzz realizate de copiii-reporteri, în calitate de cameraman, editor montaj, reporteri. Este o serie de materiale tip confesiune despre cât importantă a fost pentru prima generație Buzz implicarea, ca mici reporteri, în viața comunității, despre cum vede noua generație implicarea aceasta pe viitor. Merită să urmăriți interviurile pentru sinceritatea și inocența răspunsurilor date de copii, pentru maturitatea și sensibilitatea unor copii cu aspirații mari.  

Găsești ziarul Buzz la magazinul Junior, farmacia Defarm, iar odată ce se vor redeschide, și la club Mischa Kids în mall sau la Barista.

Asociația Buzzmedia
Str. Prieteniei nr. 10, Botoșani

Facebook

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus