Comisia Europeană a lansat un teledon mondial pentru descoperirea unui vaccin contra COVID-19

Comisia Europeană a lansat un teledon mondial pentru descoperirea unui vaccin contra COVID-19

Luni, la Bruxelles, a fost lansat un teledon mondial  cu scopul de a strânge 7,5 miliarde de euro pentru a finanța căutarea unui vaccin și a tratamentelor împotriva Covid-19.
Comisia Europeană a dat startul ”maratonului online” la (1.00 p.m. GMT) cu anunțarea unei contribuții de un miliard de euro. Franța și Germania au urmat și au făcut posibilă strângerea a peste 2 miliarde, după ce fiecare au dat câte 500, respectiv 525 de milioane de euro. După o oră de la lansarea operațiunii, au fost promise 5 miliarde de euro.
Un vaccin este ”cea mai bună șansă colectivă de a învinge virusul”, a subliniat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, organizatorul acestui teledon.
3,5 milioane de oameni au fost deja infectați de coronavirus, dintre care 1,5 milioane în Europa, și a ucis aproape 250.000 de oameni, dintre care 143.000 în Europa.
Peste 40 de țări și 20 de organizații au răspuns apelului, în schimb Donald Trump, care este în conflict cu Organizația Mondială a Sănătății, și-a exprimat dorința ca Statele Unite să obțină un vaccin până la sfârșitul anului.
“Trebuie evitată fragmentarea eforturilor”, susţin colaboratorii săi. “Un singur obiectiv, un singur acoperiş”, susţin ei. Căci o cursă mondială s-a angajat pentru dezvoltarea unui vaccin. Interesele în joc sunt enorme şi giganţii industriei farmaceutice sunt deja în competiţie.
www.hotnews.ro

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus