Comisarul european Corina Crețu lansează dezbaterile privind viitorul Europei în România

Prima vizită oficială  din 2017 în România a doamnei Corina Crețu

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, se va afla în România, în perioada 15-17 martie 2017, pentru a discuta Cartea Albă privind viitorul Europei cu autoritățile române și societatea civilă. Totodată, doamna Corina Crețu va discuta cu reprezentanții guvernului situația utilizării fondurilor structurale în România pentru perioada financiară 2014-2020.

La începutul vizitei sale, înaltul oficial european va avea o întâlnire cu comisiile reunite de afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților, pentru a discuta cele cinci scenarii privind viitorul Europei. Același subiect va fi dezbătut și cu studenții de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în suita de evenimente „Dialog cu Cetățenii”, organizată de Comisia Europeană.

Vin în România într-un moment crucial pentru Europa, când se discută cele cinci scenarii privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state membre. Este o oportunitate unică pentru România să participe la această decizie istorică. Prin prezența mea la București, doresc să lansez, în numele Comisiei Europene, o largă dezbatere națională care să contureze opțiunea românilor pentru viitorul Europei”, a declarat doamna Corina Crețu.

Joi, 16 Martie, comisarul european se va întâlni cu dl. Sorin-Mihai GRINDEANU, prim-ministrul României, precum și cu dna Sevil SHHAIDEH, viceprim-ministru și ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, dna Rovana PLUMB, ministrul-delegat pentru fonduri europene, dl. Florian-Dorel BODOG, ministrul sănătății, dl. Mihai TUDOSE, ministrul economiei, precum și cu dna Gabriela FIREA, primarul-general al municipiului București, și cu dl. Daniel TUDORACHE, primarul Sectorului 1 – București.

Cu această ocazie, îmi doresc ca împreună cu autoritățile responsabile din România să identificăm modalitățile cele mai bune de a coopera astfel încât țara noastră să încheie cu rezultate cât mai bune perioada financiară 2007-2013 și să recupereze cât mai repede întârzierile înregistrate în noua perioadă financiară (2014-2020). La nivelul Comisiei Europene, împreună cu serviciile Direcției Generale pentru Politică Regională (DG REGIO), suntem gata să oferim tot sprijinul necesar unui progres rapid în domeniile prioritare în acest moment: desemnarea autorităților de management și control, îndeplinirea condiționalităților ex-ante rămase restante, accelerarea implementării și deblocarea tuturor proiectelor, debirocratizarea și simplificarea procedurilor la nivel național și, nu în ultimul rând, consolidarea capacității administrative la nivel regional și local”, a mai declarat comisarul european Corina Crețu, înaintea vizitei.

Anexă:

Programul vizitei este disponibil mai jos*

Evenimentele destinate mass-media sunt marcate în agendă.

Mai multe informații despre fondurile structurale și de investiții europene sunt disponibile aici și pe Platforma de date deschise.

Programul vizitei:

Radu Cajvaneanu
Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani

coordonator

Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 
(orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

Canal video +4,5 milioane vizualizari

1500  vizualizari zilnic!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus