Combaterea obezităţii infantile

Obezitatea la copii a căpătat cote alarmante în România.Cazuri de obezitate se înregistrează chiar la copiii preșcolari, ca să nu mai amintim de cazurile extreme consemnate în rândul adolescenților, aflați într-un proces de continuă transformare hormonală. Potrivit statisticilor, în lume se estimează că există 250 de milioane de obezi, dintre care circa 22 de milioane sunt copii cu vârste sub 5 ani. De asemenea, conform unui studiu efectuat la copiii între trei luni și 16 ani, s-au identificat 14,7% copii obezi, frecvența obezității fiind ușor crescută la fetele de vârstă școlară, rata de obezitate fiind în creștere. În România, numărul cazurilor de obezitate infantilă a crescut așa de mult în ultimii ani încât i-a băgat în sperieți pe medici și chiar și pe parlamentari. Ca atare, în afară de campanii de conștientizare a riscurilor la care sunt expuși copiii care suferă de această afecțiune, parlamentarii s-au gândit să mai acționeze și în alt fel – o nouă materie de studiu în școli?! Adică să-i mai încărcăm pe copii cu ceva de studiat, să-i mai stresăm un pic cu învățatul, notele și lucrările de control. Prin urmare, elevii din școlile primare, dar și cei de la gimnaziu vor avea parte de o nouă materie de studiu. Parlamentarii urmează să voteze în Camera Deputatilor un proiect de lege care introduce pe post de disciplină opțională de studiu „Nutriția și Educația nutrițională“. Propunerea legislativă a fost inițiată de 103 deputați și senatori și înregistrată la Camera Deputaților, solicitându-se punctul de vedere al Guvernului și aviz de la Consiliul Economic și Social.

Dacă legea va fi adoptată, planul-cadru și programa națională, precum și condițiile ce trebuie îndeplinite de personalul didactic pentru disciplina de nutriție și educație nutrițională se vor aproba prin ordin comun al Ministerului Educației Naționale și al Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus