Centrul Europe Direct Botoșani a deschis Festivalul-concurs ”Trec Magii prin Vatra Moldovei”

Centrul Europe Direct Botoșani a deschis Festivalul-concurs ”Trec Magii prin Vatra Moldovei”

1Ieri (sâmbătă 7 decembrie), Centrul Europe Direct Botoșani  a participat, în calitate de partener  co-fondator, la Festivalul-concurs ”Trec Magii prin Vatra Moldovei”. Festivalul, aflat la cea de a noua ediție, este inițiativa plină de succes, a doamnei  Mihaela Mihăescu, președintele Asociației IHTIS Dumeni – Botoșani, căreia i s-a alăturat, de la început, Centrul Europe Direct Botoșani.

Evenimentul, a fost deschis de Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani,  care a finalizat cu acest prilej micro proiectul Centrului ”Europa văzută din fotoliul rulant”, derulat în cea de a doua parte a anului 2019 în parteneriat cu AAsociația IHTIS. Demersul a cuprins dezbateri și consultări pe bază de chestionare cu peste 100 de persoane cu și fără dizabilități, având ca temă proiecte cu fonduri de coeziune realizate în județul Botoșani care pot fi de folos persoanelor cu dizabilități.

În urma consultărilor a fost realizat un clasament cuprinzând opt proiecte care au fost apreciate drept cele mai utile pentru persoanele cu dizabilități. Reprezentantul Centrului Europe Direct a prezentat un clip video propriu despre cele 8 proiecte, în ordinea preferințelor botoșănenilor, astfel :  ● 1. Iluminat stradal  2. Creșterea siguranței cetățenilor ● 3.  Reabilitări de carosabil, trotuare și spații verzi ● 4.  Centrul de Îngrijire Ion Pillat ●  5. Ambulatoriul Spitalului Sfântul Gheorghe Botoșani  6. Amenajare semaforizare străzi ● 7. Cornișa AquaPark  ● 8. centrul de incluziune socială. Clipul poate fi vizionat la adresa  https://photos.app.goo.gl/eLuSbaDZuqknx929A  . A urmat un emoționant filmuleț despre situația persoanelor cu dizabilități și problemele acestora, realizat în parteneriat cu asociația Buzzmedia (https://photos.app.goo.gl/GwuJSnMv1o8eqbMH8 ).

Dintre oficialitățile invitate au fost prezente la eveniment trei cunoscute personalități botoșănene care adesea au fost alături de activitățile Centrului Europe Direct Botoșani și ale partenerilor:  “Să fim solidari” – a fost apelul domnului Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Botoșani. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, doamna Rodica Mighiu, Dr. Prof. de limba franceză, a  adresat câteva călduroase cuvinte de apreciere. Doamna Cornelia Paicu de la Direcția Județeană de Sport și Tineret s-a arătat a fi din nou alături de Europe Direct și de asociația IHTIS. Toți trei și-au manifestat deschiderea față de problemele persoanelor cu dizabilități și dorința de a fi posibli parteneri în proiectele specifice acestei categorii de semeni ai noștri. Ei au primit mulțumiri din partea organizatorilor, diplome și alte insemne de apreciere.

Centrul Europe Direct va prelua spre difuzare și diseminare comunicatul organizatorilor cu privire la desfășurarea festivalului și premiile obținute.

Album foto video de la eveniment:

https://photos.app.goo.gl/B1sWt6xSczozBVX66

 2

Radu Cajvaneanu

Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani
coordonator
Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 
(orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)
Canal video +6 milioane vizualizari
1500  vizualizari zilnic!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus