Centrul de Pelerinaj Sfânta Parascheva -Pelerinaj în  ISRAEL, IORDANIA și MUNTELE SINAI, organizat în colaborare cu Parohia Sfântul Spiridon Botoșani 12 – 21 AUGUST 2019 10 zile / 9 nopţi

Centrul de Pelerinaj Sfânta Parascheva -Pelerinaj în ISRAEL, IORDANIA și MUNTELE SINAI, organizat în colaborare cu Parohia Sfântul Spiridon Botoșani 12 – 21 AUGUST 2019 10 zile / 9 nopţi

Ziua 1 – LUNI, 12 august 2019

Deplasarea grupului din Botoșani cu autocarul până la aeroportul internațional din BUCUREȘTI și întâlnire la ora 04:00 și pregătirea pentru formalitățile de îmbarcare. Deplasare din București la ora 07:45 cu avionul (RO 155) pe ruta Otopeni – Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 10:20. Primul popas duhovnicesc în Țara Sfântă este în localitatea Lida unde ne vom închina în biserica ce adăposteşte mormântul Sf. Mare Mucenic Gheorghe. Continuăm pelerinajul cu închinare în biserica Mănăstirii Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril din oraşul Tel Aviv – Jaffa, portul istoric Iope, de unde Sfântul Prooroc Iona a plecat spre Cetatea Ninivitenilor. Continuăm pelerinajul îndreptându-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul și ne vom închina în Biserica ridicată pe locul casei lui Zaharia și Elisabeta, vizitarea locului de întâlnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan, Izvorul Fecioarei Maria. Mergem la Ierusalim și ne închinăm pentru prima dată în acest pelerinaj în Biserica Sfântului Mormânt. Cazare şi cină la hotel 3*/4* în Betleem.

 

Ziua 2 – MARȚI, 13 august 2019

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Răsărit și ne închinăm în peștera unde au poposit aceștia după ce au plecat de la Betleem, acum paraclis în cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Savadin pustiul Iudeii (opţional). Ne alăturam păstorilor și primim vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă – Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului în peștera unde s-a născut Mesia. Ne închinăm în Biserica romano-catolică Sf. Ecaterina ce adăpostește chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata în limba latină vulgară sau populară. Călătorim spre stațiunea exclusivistă de la Marea Moarta Ein Bokek și înfuncție de timp, scurt popas la Marea Moartă. Călătorim spre sudul Țării Sfinte și spre seară ajungem în orașul Eilat, stațiune exclusivistă la Marea Roșie. Cazare şi cină la hotel 3* in Eilat.

 

Ziua 3 – MIERCURI, 14 august 2019

Mic dejun.

Timp liber în stațiunea Eilat la Marea Roșie. Ora 11.30 ne îndreptăm spre granița cu Egipt – Peninsula Sinai, trecem granița și ne îndreptăm spre Mănăstirea Sf. Ecaterina și Muntele Sinai. La Mănăstirea Sfânta Ecaterina, leagăn al Ortodoxiei Răsăritene, unde ne vom închina la moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, vom vizita muzeul mănăstirii și osuarul unde sunt depuse sfinte moaște, printre care și sfintele moaște ale Sfântului Ștefan Sinaitul. Cazare şi cină in Sinai.

Ora 0000dimineata devreme, cu lanterne in mana si incaltaminte adecvata pentru munte incepem urcusul pe Muntele Sinai (munte de pe care Moise a primit Tablele Legii Vechiului Testament) pentru a vedea un superb si impresionant rasarit de soare si pentru a da slava lui Dumnezeu prin rugaciune in acest Loc Sfant.

 

Ziua 4 – JOI, 15 august 2019

Mic dejun.

Părăsim Peninsula Sinai și trecem granița în regiunea Taba în Israel și mai apoi în Iordania în localitatea Aqaba. Ne îndreptăm spre Petra. Cazare şi cină la hotel 3 / 4* in Petra.

 

Ziua 5 – VINERI, 16 august 2019

Mic dejun.

Deplasare spre Petra – capitala Nabateenilor, Citadela roz – roşiatică, veche de mai bine de 2.000 de ani, cu clădiri săpate în stâncă, redescoperită în anul 1812, după o uitare de cca. 300 de ani. Defilee înguste, faţade săpate în stâncă, temple, monumente funerare. Se vor face popasuri în special pentru a se vizita Tezaurul – Al Khazanek şi Amfiteatrul. Petra este cea mai cunoscută atracţie a Iordaniei, fiind inclusă în rândul celor 7 minuni ale lumii antice şi moderne (locul al treilea). Ne indreptam spre centrul Iordaniei spre orasul Amman capitala Iordaniei, cunoscut in antichitate drept orasul Filadelphia. Cazare şi cină la hotel 3*/ 4* in Amman.

 

Ziua 6 – SÂMBĂTĂ, 17 august 2019

Mic dejun.

Ne îndreptam spre Oraşul Madaba – oraşul mozaicurilor – Biserica Ortodoxă Sf. Gheorghe, unde se află un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Ţării Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Ajungem pe Muntele Nebo, de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinţei. Calatorim spre nordul Iordaniei prin Valea Iordanului, pana la granița cu Israel în dreptul localității Scitopolis (Bet She’an), îndeplinim formalitățile pentru trecerea frontierei și trecem pe podul Sheik Hussein, peste Râul Iordan în Țara Sfântă. Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe Poarta Jaffa,străbatem cartierul armean, ajungem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intrăm în cetate prin Poarta Sionului, străbatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc și vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Ne întoarcem la Sfântul Mormânt pentru a ne închina. Spre seară mergem la Așezământul Românesc de la Ierusalim pentru a ne închina.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem. 00.00 participare la slujba de la Sf . Mormânt.

 

Ziua 7 – DUMINICĂ, 18 august 2019

Mic dejun.

Poposim în Oraşul Nazaret, unde ne vom închina în Biserica ortodoxă Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români) în anul 1977, ce adăpostește Izvorul Maicii Domnului iar mai apoi în Biserica romano-catolică a Bunei-Vestiri, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde a avut loc prima minune săvârşită de Mântuitorul în Galileea – minunea preschimbării apei în vin. Plimbare cu vaporașul pe Marea Galileii (opțional).

Cazare şi cină la Hotel 3*/ 4* în Nazaret / Tiberias .

Ora 22:00 – plecăm din hotel și echipați cu lanterne și încălțăminte adecvată, ne îndreptăm spre muntele Tabor (pe care îl urcăm pe jos), Muntele Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, pentru a participa la Sfânta Liturghie la Biserica greacă ortodoxă și la minunea coborârii norului deasupra muntelui (una din cele trei minuni care se săvârșesc an de an în Țara Sfântă spre intărirea credinței creștine – alături de minunea Coborârii Sfintei Lumini la Ierusalim în Sâmbăta Patimilor și de întoarcerea Iordanului înapoi la sărbătoarea Bobotezei).

 

Ziua 8 – LUNI, 19 august 2019

Mic dejun.

Poposim pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se află casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha – locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Ajungem în orașul Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizităm Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfântului Prooroc Ilie Tezviteanul. Grădinile etajate Bahai – privire din exterior. Călătorim spre Iudeea în centrul Țării Sfinte. Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

Ziua 9 – MARȚI, 20 august 2019

Mic dejun.

Urcăm pe Muntele Eleon și ne vom închina în Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, opțional putem vizita locului Înățării Domnului la cer – loc pe care Împărăteasa Elena a ridicat o biserică bizantină, astăzi fiind proprietate musulmană – moschee, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns), Mănăstirea ruseasca Sf. Maria Magdalena din Grădina Ghetsimani, Biserica Tuturor Naţiunilor şi Biserica ce adăpostește Mormântul Maicii Domnului. Continuăm pelerinajul nostru intrând în Cetatea Ierusalim prin poarta Sf. Arhidiacon Ştefan si ne închinăm în Biserica ce adăpostește locul casei Părinților Maicii Domnului iar apoi vizităm Scăldătoarea Vitezda. Cuprinși de emoție duhovnicească, mergând pe urmele Mântuitorului, parcurgem Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii şi toate paraclisele. Închinare la Sf. Mormânt. Cazare și cină la hotel 3 * / 4* în Betleem.

 

Ziua 10 – MIERCURI, 21 august 2019

Mic dejun.

Continuăm pelerinajul nostru în orașul Betania, vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. Ne îndreptăm spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne închina în Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul). Coborâm pe Valea Iordanului unde vom vizita regiunea Betabara, locul real al Botezului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, apoi vom merge la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume, unde ne vom închina în biserica greacă ortodoxă de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orașul Ierihon și biserica greacă ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vameșul.

Mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv – decolare la ora 23.30 (RO154) și aterizare pe aeroportul internațional din Otopeni la ora 03:15.

 

TARIF:1.275 Euro – grup minim 35 persoane plătitoare (loc în cameră dublă)

 

Servicii incluse în preţ:

- transport avion București – Tel Aviv – Bucureşti, taxe de aeroport, taxele de viză în Iordania și Egipt – Sinai, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare;9 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel, Iordania si Egipt – M. Sinai; conform clasificării europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor, demipensiune (2 mese pe zi – conform programului; intrare cu cină, ieșire cu mic dejun), taxe de intrare la obiectivele din program, transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului;

- preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba română din partea Centrului de Pelerinaj.

Nu sunt incluse în preţ:

- bacșis Israel: 25 Euro/pers.; Iordania – 10 euro/pers.; M.Sinai – 10 euro/pers.; cheltuieli personale;masa de prânz; Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană; Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii – 10 euro/pers., Ieșirea noaptea la Sf. Liturghie pe muntele Tabor – 10 euro/pers., Participarea la slujba de la Sf. Mormânt – 10 euro/persoană. Transportul cu autocarul Botoșani – Otopeni – Botoșani, Asigurarea medicală.

Notă: În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.

 

Relații și înscrieri la P.C. Pr. Acatrinei Vasile – 0724.25.99.75

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus