„Catindatul” impus de la centru desființează „democrația” de partid

Cum era ușor de anticipat, în politica noastră locală, premergător alegerilor parlamentare din decembrie, atmosfera se împute – cum spune tranșant românul – și mizeria iese din nou la suprafață îngrețoșându-ne.

La liberali, după ce Biroul Politic Național al partidului nu a acceptat lista de candidați pentru viitorul parlament, votată în mod democratic de către peste 400 de delegați din teritoriu, atmosfera s-a încins teribil. Cei mai aprigi la mânie au fost chiar pe punctul de a organiza un protest în Capitală. Presiunile grupului actual de parlamentari, compromis prin suspiciuni penale, de a mai primi un mandat, au fost și ele disipate de intenția conducerii centrale. În culise se vehiculează că pe liste, pe un loc eligibil, adică prima poziție, va fi plasată Sulfina Barbu, fosta ministră a mediului. Dacă „catindatul” de la centru va fi impus la PNL Botoșani, Cătălin Flutur a anunțat că își va da demisia din funcția de președinte al organizației, ceea ce va fi un dezastru pentru liberali.

La ALDE, ”catindatul” de la centru a acționat el însuși pentru a se impune pe listele de la Botoșani. Micul nucleu al partidului lui Tăriceanu de la Botoșani, alcătuit din câțiva oameni care au pus suflet și bani din buzunarele proprii pentru a susține această coaliție politică încă de la înființarea ei, a fost anihilat de către fosta șefă a „Loteriei Române”. Venită cu firman de la centru să reorganizeze partidul la Botoșani, vexata doamnă s-a pus prima pe lista de la deputați, sperând la un loc în viitorul Parlament, fie el și la redistribuire, încercând acum să-i aburească pe botoșăneni cu anunțul unui candidat surpriză la senat.

Nici în tabăra social-democraților nu e liniște. Aceștia au mai făcut o adunare de desemnare a candidaților pentru Parlament, urmare a unor nemulțumiri sesizate și conducerii centrale. Lista s-a completat cu numele fostului primar Ovidiu Portariuc și al viceprimarului Cosmin Andrei, dar voturile delegaților nu le-au asigurat acestora un loc eligibil.

Măcar la PSD „democrația” de partid se pare că încă mai funcționează. Dar să nu băgam mâna în foc. Și aici „catindatul” de la centru poate să apară peste noapte…

Vasile TIMOFCIUC

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus