Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră

Cărți de identitate false descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit două cărți de identitate false, pe care doi bărbați din Republica Moldova le-au procurat, în schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-şi găsi mai uşor locuri de muncă în Germania.

*În ziua de 04 octombrie a.c., în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Republica Moldova, cetăţeanul moldovean Vitalie J., în vârstă de 24 de ani.

*O oră mai târziu, în același punct de trecrere a frontierei s-a prezentat pentru a intra în ţară, pasager într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România, cetăţeanul moldovean Oleg C., în vârstă de 38 de ani.

 

În baza unei analize de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unor controale amănunţite asupra persoanelor şi bagajelor acestora, în urma cărora au fost descoperite, în portmoneul lui Vitalie J. și în borseta lui Oleg C., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor bulgare, respectiv, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, pe care erau imprimate fotografiile acestora. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentele sunt false.

Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi urmau să se folosesască de cărţile de identitate false pentru a găsi câte un loc de muncă pe teritoriul acestui stat. Pentru atingerea scopului propus, cei doi bărbați au procurat documentele de la persoane din municipiul Chișinău, ale căror date nu le cunosc, plătind suma de 100 de euro, respectiv, 200 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus