”Carte pentru România” și dialog cu tinerii pe teme ale educației în Marea Britanie •La Liceul cu Program Sportiv Botoșani

”Carte pentru România” și dialog cu tinerii pe teme ale educației în Marea Britanie •La Liceul cu Program Sportiv Botoșani

Uniforme obligatorii, un regulament strict cu interzicerea utilizării telefoanelor mobile în școală de către elevi, teme controlate, colaborare strânsă între părinți și educatori, un sistem complex de recompense dar  și pedepse  pentru elevii care încalcă regulamentul, mergând până la izolarea în camere speciale sub supravegherea unui profesor…

Iată câteva dintre prevederile sistemului britanic de educație aplicate la Newman Catholic College (Brent) și aduse ieri, 19 februarie,  la cunoștința elevilor  de la Liceul cu Program Sportiv din Botoșani, prin discuții purtate în limba română dar și în engleză.

Ambasadorul dialogului – domnul Cristian Stîncanu -  este  cadru didactic al colegiului britanic, responsabil cu comportamentul dar și director executiv al comunității ”My Romania community”. Domnia sa este  originar din Botoșani și are legături de suflet cu Liceul Sportiv.

Cei aproximativ 200 de elevi participanți la dialog au fost împărțiți în două grupe (gimnaziu și respectiv liceu). Eu  au purtat interesantele discuții interactive cu  invitatul zilei în cadrul evenimentului intitulat ”Carte pentru România” .

Astfel au fost donate pentru biblioteca liceului peste 600 de cărți noi în limba engleză din partea comunității românești din Marea Britanie ”My Romania community”. O bună parte din  cărți provine de la BBC, emisiunea Doctor Who mult îndrăgită de tineri. Au fost premiați și câțiva elevi cunoscători de limba engleză: Miruna Doroftei, Amalia Vasiliu și Alexandru Abăcioaiei. Domnul Cristian Stâncanu a primit distincții din partea școlii, un fanion special și a oferit, la rândul său cadouri cadrelor didactice.

Doamna Prof. Carmen Ciobanu coordonator din partea LPS Botoșani: ”Dorim ca activitatea noastră să se extindă prin încheierea unor parteneriate cu alte școli din Botoșani.  Și alți  elevi ar putea deveni abonați la biblioteca liceului nostru să beneficieze și ei de studiul cărților în limba engleză”.

Dl Cristian Stâncanu: ”Doresc să subliniez implicarea doamnei înv. Anca Bompa la inițerea acestui proiect de succes concretizat până în prezent cu donarea a peste 1300 de cărți. A fost extraordinară participarea elevilor la dialog. Chiar dacă sistemul britanic este oarecum diferit iar disciplina este ceva mai severă am încercat să le explic elevilor că școala și familia lucrează împreună în Regatul Unit iar educația de calitate este garanția unei societăți puternice în viitor, bazate pe principii”.

Centrul Europe Direct Botoșani partener al evenimentului a participat la dialog și a distribuit elevilor câteva sute de cărți gratuite de la Comisia Europeană.

 

Album foto + video inclusiv interviuri cu prof. Carmen Ciobanu și Cristian Stîncanu:

https://photos.app.goo.gl/9TCfuLke9TU32J4Q8 

 

Radu Cajvaneanu

Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani

coordonator

Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 (orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

Email: apcbotosani@yahoo.freuropedirectbotosani@gmail.com

Web: http://apcbotosani.ro

 

Botosani eurochannel

Canal video +6 milioane vizualizari

1500  vizualizari zilnic!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus