Cancerul favorizat de consumul de alcool

Un studiu publicat în revista ”Addiction”, arată că alcoolul este asociat cu apariția a șapte tipuri de cancer: orofaringian, de laringe, de esofag, de ficat, de colon, de rect și de sân. Cele mai frecvente cazuri de cancer provocate de consumul de alcool sunt la nivelul cavității bucale și gâtului, atrag atenția cercetătorii. Mai mult decât atât, specialiștii avertizează că alcoolul a fost responsabil de decesele cauzate de cancer în jumătate de milion de cazuri în anul 2012, reprezentând 5,8% din totalul cazurilor de deces provocat de cancer la nivel mondial.

Autorul studiului, Jennie Connor, șefa departamentului de medicină de prevenție și socială din cadrul Universității Otango din Noua Zeelandă, susține că studiul arată că există mai mult decât o simplă legătură între consumul de alcool și apariția cancerului, existând dovezi clare că alcoolul provoacă apariția cancerului nu doar în cele șapte cazuri enumerate, ci și în cazul cancerului de piele, de prostată și de pancreas. Connor a avertizat că afirmația conform căreia consumul moderat de alcool asigură protecție împotriva bolilor cardiovasculare nu este susținută cu probe solide, deci nu ar trebui pusă în aplicare. Pericolul apariției cancerului este cu atât mai mare în cazul persoanelor care consumă cantități importante de băuturi alcoolice, zilnic, acesta fiind cu 40% mai mare decât în cazul băutorilor ocazionali. Totuși, există o marjă de eroare în rezultatele studiului, dată de faptul că persoanele bolnave de cancer care au recunoscut că beau alcool ar putea declara cantități mai mici decât cele consumate în realitate.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus