Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2022-2023, publicate de Ministerul Educației

Calendarele olimpiadelor și concursurilor naționale în anul școlar 2022-2023, precum și ale olimpiadelor internaționale, au fost publicate astăzi de Ministerul Educației. De asemenea, sunt publicate și calendarele pentru campionatele naționale sportive școlare din 2023. În total sunt 7 documente care pot fi consultate și descărcate din articolul EduPedu.ro.

Amintim că olimpiadele naționale s-au reluat în 2022, după doi ani de pauză din cauza pandemiei de Covid-19. Pentru anul școlar trecut, Ministerul Educației (ME) anunța listele inițiale cu olimpiadele în ajun de Anul Nou, liste din care lipseau naționalele precum cea de limba română, engleză sau de istorie. ME a revenit în ianuarie 2022 cu liste în care aceste discipline erau incluse și apoi, în februarie, cu calendarele concursurilor.

Majoritatea etapelor județene din anul școlar curent, 2022-2023, au loc pe 4 sau 11 martie, iar etapele naționale între 9 sau 10 și 13 sau 14 aprilie, în vacanța de Paști. Față de anul trecut, Ministerul Educației (ME) a publicat acum și câte o listă cu concursurile școlare finanțate de ME și cu cele nefinanțate. Conform surselor EduPedu.ro, acestea au venit pentru a ajuta la distincția dintre concursuri atunci când vine vorba de acordarea anumitor burse care au la criterii performanța la competiții.

Când sunt fazele județene și naționale la concursurile și olimpiadele școlare, conform calendarelor oficiale, în anul școlar 2022-2023

Olimpiada de Limba și Literatura Română 2023: Etapele pe județ se organizează pe 4 martie 2023, conform documentului consultat de EduPedu.ro.

  • Etapa națională pentru gimnaziu este între 10 și 13 aprilie la Arad
  • Etapa națională pentru liceu este între 19 și 23 aprilie la Sibiu

Olimpiada Națională de Matematică, clasele V – XII: între 11 și 25 februarie se țin etapele locale. Faza județeană este pe 11 martie, iar între 10 și 14 aprilie 2023 este faza națională, la Slobozia (Ialomița) pentru clasele V-VI, la Târgu-Jiu pentru clasele VII-VIII și la Craiova pentru clasele IX-XII.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus