Botoşăneanca Loredana Toma – triplă medaliată cu aur la Mondialele de Haltere

Botoşăneanca Loredana Toma – triplă medaliată cu aur la Mondialele de Haltere

La Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim (California), botoşăneanca Loredana Toma, din lotul condus de Nicu Vlad, a cucerit trei medalii de aur, în limitele categoriei 63 kg. Aceasta s-a impus la stilul smuls, cu 109 kg, devansându-le pe Maude Charron (Canada), 102 kg, și pe Lina Marcela Rivas Ordonez, 101 kg. La aruncat, Toma a fost prima, cu 128 kg, pe locul al doi s-a clasat thailandeza Rattanawan Wamalun, 127 kg, Lina Marcela Rivas Ordonez, 124 kg.

La total, Toma s-a impus cu 237 kg, argintul a revenit sportivei columbiene Lina Marcela Rivas Ordonez, cu 225 kg, iar pe trei s-a clasat o altă reprezentantă a Columbiei, Mercedes Isabel Perez Tigrero, 225 kg. Molie a terminat pe locul 20, cu 192 kg.

Loredana Toma s-a născut pe 10 mai 1995, în Botoșani, și a activat la Clubul Sportiv Botoșani, antrenată de Constantin Urdaș. Loredana Toma nu este la prima performanță. Tot în acest an, la Campionatul European de Haltere din Croația, a obținut trei medalii de aur. Ea a fost, de asemenea, campioană europeană la junioare, în 2011 și 2012.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus