Bogatul sultan al Bruneiului sărbătorește fastuos

Sultanul Bruneiului, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a celebrat joi împlinirea a 50 de ani de când a devenit monarhul acestui mic, dar bogat stat petrolier din Asia de Sud-Est. În vârstă de 71 de ani, Hassanal Bolkiah a defilat într-o trăsură aurită, trasă de 50 dintre supușii lui, în timp ce zeci de mii de persoane, reunite pe străzile din capitala Bandar Seri Begawan, l-au aplaudat și au fluturat drapelul sultanatului. Procesiunea, la care au participat zeci de ansambluri folclorice, a reprezentat punctul culminant al unor manifestări întinse pe durata a două săptămâni, organizate în onoarea monarhului, și s-a încheiat cu o ceremonie tradițională în palatul său uriaș. Ce ziceţi, nu-i aşa că mulţi dintre politicienii români visează la aşa ceva?

Sultanul este proprietarul, printre altele, al lanțului de hoteluri Dorchester Collection, care deține Plaza Athenee din Paris și alte stabilimente prestigioase din Londra, Milano și Roma, dar și al Bel-Air Hotel și Beverly Hills Hotel din Los Angeles.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus