Biserica Sfântul Gheorghe va fi reabilitată cu fonduri europene

Biserica Sfântul Gheorghe va fi reabilitată cu fonduri europene

Luni, la Primăria municipiului Botoşani a fost semnat contractul de finanţare cu fonduri europene a bisericii Sf. Gheorghe. Astfel circa 7,2 milioane de lei vor fi folosite pentru reabilitatea acestui locaș de cult, lucrările urmând a fi efectuate pe o perioadă de maxim doi ani de la data semnării contractului de execuţie.

Pentru a semna contractul a fost prezent la Botoșani directorul Agenției de Dezvoltare Nord-Est Piatra Neamț, Vasile Asandei. Părintelui paroh Dumitru Mateciuc i-au dat lacrimile pentru că de 18 ani așteaptă această lucrare de reabilitare a bisericii. Primarul Cătălin Flutur a declarat: ” E un moment extraordinar, o zi importantă, o zi în care vom semna contractul de finanțare pentru reabilitarea Bisericii. Niciodată nu am putut să reabilităm această Biserică, acest monument istoric, cu banii noștri”.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus