Biserica din piatră de la Costineşti va fi sfinţită, duminică, de PS Calinic Botoşăneanul

Biserica din piatră de la Costineşti va fi sfinţită, duminică, de PS Calinic Botoşăneanul

Prea Sfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, va fi prezent duminică, 15 octombrie 2017, în comuna Leorda.

Împreună cu un sobor de preoţi, oficialul va oficia Slujba de Resfinţire a Bisericii cu hramul “Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavril” din parohia Costineşti, urmată de Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Lăcaşul de cult, la care se închină cele doar 40 de familii din sat, a beneficiat de reparaţii capitale în valoare de peste 100.000 de lei, atât în interior cât şi la exterior. Printre lucrările care se impuneau, au fost reparat​e​ acoperişul şi capela, a fost ridicată casa praznicală, au fost turnate trotuare şi curtea a fost împrejmuită cu gard.

Este o biserică săracă, într-un sat mic şi sărac, dar cu oameni credincioşi. Numai Dumnezeu ne-a trimis ajutorul de care aveam nevoie să o salvăm.  ” – a spus pretul Ioan Biţă, care a preluat, în urmă cu 2 ani, parohia din Costineşti.

Lăcașul de cult în satul Costinești, comuna Leorda, este unul unicat, ridicat în anul 1941.

GINA POENARU

Radio România Actualităţi
corespondent pentru judeţul Botoşani

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus