Bilanț zâmbitor al Președinției slovace a Uniunii Europene | Europedirect Botoșani

Bilanț zâmbitor al Președinției slovace a Uniunii Europene | Europedirect Botoșani

 Bilanț zâmbitor al Președinției slovace a Uniunii Europene | Europedirect Botoșani

Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat, în 15 decembrie, o conferință de presă de bilanț al Președinției slovace a Uniunii Europene, avându-l ca invitat pe Excelența Sa domnul Jan Gabor, ambasador al Slovaciei la București.

Proiectul european nu se construiește doar la Bruxelles, ci și pe plan local, prin cooperarea dintre statele membre. Cu cât această cooperare este mai eficientă și susținută, cu atât Uniunea Europeană devine mai puternică„, a declarat în intervenția sa de deschidere ES dl. Jan Gabor, precizând că Președinția UE i-a dat ocazia să întărească și relațiile bilaterale cu România.

Important este să ascultăm ce ne spun cetățenii, cu fiecare vot pe care-l dau, astfel încât să construim Uniunea pe care o așteaptă de la noi. Pentru aceasta, avem nevoie, în același timp, de o viziune strategică pe termen lung și de capacitatea de a răspunde în timp real la crize„, a subliniat, la rândul său, d-na Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România.

De calitatea negociatorilor săi, de sprijinul acordat de guvern și de societatea civilă programului său și de implicarea activă a fiecărui cetățean depinde atât succesul unei Președinții a Consiliului UE, cât și, mult mai important, drumul pe care îl va urma Uniunea Europeană în următorii ani. Aceasta este principala concluzie a dezbaterii pe tema experienței Slovaciei la cârma Uniunii Europene. De asemenea, a fost subliniată importanța pregătirii temeinice pentru îndeplinirea acestui rol, astfel încât programul stabilit să fie îndeplinit în totalitate și cu cât mai mari beneficii pentru cetățeanul european.

În timpul dezbaterii au fost trecute în revistă momentele principale care au punctat perioada Președinției, cum ar fi summitul de la Bratislava, lansarea Corpului european de solidaritate, înființarea Pazei europene de coastă și frontieră, punerea în aplicare a Planului de investiții și relansarea economică în Europa și, nu în ultimul rând, concentrarea pe o creștere sustenabilă care să aducă beneficii tuturor cetățenilor europeni.

Context

Președinția Consiliului se asigură prin rotație între statele membre UE la fiecare 6 luni. În cursul acestei perioade, Președinția conduce reuniunile la toate nivelurile în Consiliu, contribuind la asigurarea continuității lucrărilor UE în cadrul acestuia.

România va deține Președinția rotativă a Consiliului UE în perioada ianuarie-iunie 2019.

Radu Cajvaneanu
Vicepresedinte executiv

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) Botosani

coordonator

Centrul EUROPE DIRECT Botosani 
Pietonalul Transilvaniei nr. 2 (Piata Centrala ) Botosani
Tel/fax.: F: 0040 231 51 73 43 (orele 09,00 -13,00; 16,00 – 18,00)

Email: apcbotosani@yahoo.freuropedirectbotosani@gmail.com

Web: http://europedirectbotosani.ro/

 

Botosani eurochannel

Canal video +4,5 milioane vizualizari

1500  vizualizari zilnic!

http://www.youtube.com/profile?user=raducaj

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus