Autoturism şi excavator furate din ţări ale Uniunii Europene, descoperite în P.T.F. Albiţa

Poliţiştii de frontieră vasluieni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi au descoperit un autoturism marca Opel Astra GTC şi un excavator marca Case care fuseseră declarate furate din Italia, respectiv Spania.

 

* În data de 21 iulie a.c., în jurul orei 19.00, s-a prezentat în P.T.F. Albiţa/I.T.P.F. Iasi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul din R. Moldova Iurie H., în vârstă de 43 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz marca Mercedes Sprinter şi o semiremorcă, pe care se afla un autoturism marca Opel Astra GTC.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul marca Opel figurează ca fiind furat din Italia.

 

* În data de 22 iulie a.c., în jurul orei 21.15, s-a prezentat în acelaşi punct de trecere a frontierei, pentru efectuarea formalităţilor necesare specifice, cetăţeanul român Viorel D., în vârstă de 44 de ani, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un camion marca Volvo şi o semiremorcă în care transporta un utilaj de construcţii marca Case.

Şi de această dată poliţiştii de frontierăau efectuat verificări specifice şi au constatat că excavatorul figurează ca fiind furat din Spania.

 

În cele două cazuri au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Autoturismul în valoare de 15.000 lei şi excavatorul în valoare de 50.000 lei au fost indisponibilizate în vederea continuării şi definitivării cercetărilor.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus