Astăzi creştinii ortodocşi serbează Schimbarea la Faţă a Domnului

Astăzi creştinii ortodocşi serbează Schimbarea la Faţă a Domnului

 Pe Muntele Tabor au fost descoperite rămășițele a trei biserici. Toate au fost construite inițiale din ordinul Împărătesei Elena, fiind distruse de-a lungul timpului. Pentru noi românii, Muntele Tabor, are o importanță deosebită fiindcă biserica cu hramul Schimbarea la Față a Mântuitorului, a fost ridicată de Arhimandritul Irinarh Rosetti, în anul 1859, cu ajutorul românilor din zona Moldovei. Construcția bisericii a fost finalizată de ucenicul său, Nectarie Banul, în anul 1863, care după ce o termină, se retrage la Mănăstirea Sf. Sava.

În fiecare an, de sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului, pe Muntele Tabor are loc minunea coborârii norului deasupra muntelui, fenomen ce apare după oficierea Sfintei Liturghii la Biserica greacă ortodoxă de aici. Este una din cele trei minuni care se săvârșesc în fiecare an în Țrara Sfântă, spre întărirea credinței creștine, alături de minunea Coborârii Sfintei Lumini la Ierusalim, în Sâmbata Patimilor și de întoarcerea Iordanului înapoi, la sărbătoarea Bobotezei.

Martori la această minune care se petrece de ziua Schimbării la Față a Mântuitorului  sunt și pelerini botoșăneni care merg an de an să participe la această mare sărbătoare.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus