Aproximativ 30.000 de pachete cu țigări de contrabandă ascunse sub pomi fructiferi, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat 29.980de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 280.000lei, pe care un ialomiţean le transporta cu un microbuz, ascunse printre puieţi de pomi fructiferi.

 

În data de 07 martie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrulSectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice desfășurate în zona de competență, au oprit în trafic, pentru control, pe DE 583,un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a mijlocului de transport, ulterior la legitimarea conducătorului auto, stabilind că acesta este Ivan B., cu cetăţenie română şi Republica Modova, în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judetului Ialomiţa.

La controlul efectuat asupra microbuzului, lucrătorii noştri au observat că este încărcat cu puieţi de pomi fructiferi, ambalaţi în folie de plastic.

În vederea efectuării unui control amănunţit, mijlocul de transport şi persoana au fost conduse în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, unde s-a constatat faptul că în ambalaje, printre puieţi, erau mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 29.980pachete de ţigări, diferitemărci, de provenienta R. Moldova.

La cercetări, bărbatul a declarat că în urma unei înțelegeri cu o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, trebuia să transporte țigaretele în municipiul Iași.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar cantitatea totală de 599.600 țigarete, în valoare de 279.396 lei şi autovehiculul marca Mercedes Benz Sprinter, în valoare de 16.309 lei,au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus