Alimente ce se recomandă în acest sezon

Alimentaţia adecvată este una din componentele cheie care ne ajută să facem faţă cu brio perioadei de trecere dintre anotimpuri. În acest sens, primăvara nu vine doar cu provocările prezentate mai sus, ci ne oferă şi “armele” necesare pentru a le putea “învinge”. Iată, în continuare, care sunt alimentele pe care n-ar trebui să le omiteţi de pe lista de cumpărături de sezon:

Ceapă verde şi praz – sunt bogate în substanţe care întăresc sistemul imunitar, ajută la regenerarea ţesuturilor şi accelerează metabolismul (pro-vitamina A, vitamina C, quercitina, vitamina E, complexul de vitamine B, enzime digestive).

Ridichi – reduc nivelul de colesterol, curăţă sângele, curăţă căile respiratorii şi combat retenţia apei în organism.

Stevie – este foarte utilă în detoxifiere şi în dieta pentru slăbire. Stevia reduce apetitul în general, pofta de dulciuri în mod special şi are efect diuretic.

Spanac – are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante, reglează tensiunea arterială şi stimulează imunitatea.

Leurda – frunzele de leurdă sunt considerate cel mai eficient detoxifiant de primăvară. Această plantă este şi un adversar redutabil al colesterolului.

Urzica – actionează ca tonic metabolic şi muscular. Este utilă în special bărbaţilor, deoarece creşte secreţia de testosteron.

Miere – chiar dacă nu este un aliment “de sezon” dacă luăm în considerare criteriul intervalului de recoltare, mierea ajută organismul să se adapteze mai uşor variaţiilor rapide şi ample de temperatură şi fortifică sistemul imunitar.

Alimentele prezentate aici nu sunt, desigur, singurele care vă ajută în perioada de trecere către sezonul cald: pentru a vă bucura de sănătate şi formă fizică bună este important să respectaţi un principiu simplu, dar deseori ignorat: cel al varietăţii surselor de hrană.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus