Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 6 decembrie

Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 6 decembrie

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus ca scrutinul să aibă loc în ziua de duminică, 6 decembrie 2020, a explicat președintele instituției, Constantin Mitulețu Buică. Acesta a precizat că a transmis Guvernului proiectul de HG în acest sens, alături de alte trei proiecte de hotărâre: unul privind calendarul acțiunilor electorale, unul privind măsurile organizatorice pentru desfășurarea în bune condiții a procesului electoral și un altul privind cheltuielile aferente scrutinului.

Astfel, premierul Ludovic Orban a anunțat joi, în debutul ședinței de guvern, că executivul va adopta  o hotărâre prin care va stabili data alegerilor parlamentare pe 6 decembrie.

”Azi vom adopta hotărârile privind stabilirea datei și calendarului alegerilor parlamentare. Guvernul e obligat de Constituție și de legea alegerilor parlamentare să stabilească data alegerilor. Mandatul acestui parlament se termină pe 21 decembrie, și coroborând cu prevederile legale rezultă că 6 decembrie e singura dată la care pot fi organizate alegerile”, a spus Ludovic  Orban.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus