Afecţiunile de care trebuie să ne protejăm primăvara

Anotimp frumos, aşteptat de toata lumea pentru zilele luminoase şi calde, primăvara nu este tocmai benefică sănătătii, mai ales când trecerea se face brusc, fără o perioadă de adaptare. Fluctuaţiile de temperatură pot declanşa unele afecţiuni. Conform site-ului webmd.com, printre aceste afecţiuni se numară anemia, conjunctivita, crizele de astm, astenia, diverse probleme digestive şi răcelile, mai mult sau mai puţin grave.

Anemia se manifestă prin lipsa poftei de mâncare, dureri de cap, oboseală şi, cel mai frecvent, lipsa de energie. De obicei, anemia este cauzată de un regim de viaţă nesănătos, mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia. Mesele neregulate sau o dietă prea severă pot cauza anemie. Chiar dacă avem multe de făcut în timpul zilei, este foarte important pentru sănătatea noastră să nu sărim peste mese. Un remediu eficient şi cât se poate de natural pentru anemie este mărul. Merele redau apetitul alimentar, reduc oboseala şi vitaminizează organismul.

Crizele de astm bronşic pot fi declanşate foarte uşor, în perioada de primăvară, de polen, puful de la plopi sau, pur şi simplu, de praf. Totuşi ne dorim să ne bucurăm de revenirea primăverii, prin urmare, dacă ai această problemă, avem o recomandare naturală, cât se poate de simplă: sucul proaspăt de lămâie amestecat cu 1-2 linguri de miere este un bun decongestionant.

Conjunctivita este provocată tot de către factorii alergeni specifici primăverii. Această afecţiune se manifestă destul de violent prin neplăcuta senzaţie de praf în ochi şi, mai ales, prin mâncărimi oculare. Pentru a le preveni şi curăţa conjunctiva, foloseşte un spray cu apă termală. Ţine fiecare ochi forţat deschis, cu arătătorul şi degetul mare, apoi pulverizează apă termală. Poţi să repeţi gestul dimineaţa şi seara. Apa termală va face bine şi tenului!

Ulcerul şi gastrita se manifestă destul de violent primăvara. În cazul afecţiunilor digestive este indicat să consultaţi un specialist şi să urmaţi tratamentul şi regimul alimentar impus de acesta.

Astenia se manifestă prin lipsa concentrării şi, în general, printr-o lipsă de energie şi proastă dispoziţie. Dacă astenia nu este tratată corespunzător poate degenera în depresie. Consumă multe fructe şi lgume proaspete, ieşi la soare, fă plimbări de 30 de minute pe zi în parc şi nu uita de exerciţiile fizice.

Răcelile uşoare sunt cauzate mai ales de modificările de temperatură, de trecerea de la rece la cald şi invers. Primele zile de primăvară cu soarele lor blând pot fi cu adevărat înşelătoare în sensul că vom renunţa cu uşurinţă la hainele groase, pe de altă parte viruşii sunt purtaţi mai uşor de vânt şi ploi, aşa că protejează-te cu doze zilnice de vitamina C, responsabilă de întărirea sistemului imunitar. Nu uita că e singura vitamină ce nu se reţine în organism aşa că trebuie să o consumi zilnic, sub formă de fructe sau suplimente, în special în perioadele solicitante.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus