ACTUALITATEA BOTOȘĂNEANĂ – 25 de ani pe baricadele presei independente

ACTUALITATEA BOTOȘĂNEANĂ – 25 de ani pe baricadele presei independente

ACTUALITATEA BOTOȘĂNEANĂ- cea mai longevivă publicație botoșăneană după 1989 –înființată de ziaristul Vasile Timofciuc – membru fondator al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (Brașov-1990), a apărut în prima sa ediție la 15 mai 1993.

Ziarul s-a născut din necesitatea imperioasă de diversificare a publicisticii botoșănene și din dorința fondatorului acestuia de a aduce și promova în peisajul publicistic local voci tinere. La ACTUALITATEA BOTOȘĂNEANĂ a luat ființă prima școală de jurnalistică din Botoșani de după 1989, care a format, de altfel, și prima generație de tineri gazetari.

Echidistant politic, abordând cu obiectivitate problemele sociale ale comunității, militând pentru respectarea drepturilor cetățenești, promovând cultura și încurajând afirmarea tinerelor talente, ACTUALITATEA BOTOȘĂNEANĂ a câștigat cititori fideli de toate vârstele, având abonați pe întreg cuprinsul județului.

Suplimentele publicației, săptămânalele BOTOȘĂNEANUL, GAZETA DE SĂVENI și VOCEA DOROHOIULUI, s-au bucurat de mult succes la cititorii de presă din teritoriul județului.

Sloganul ales de fondatorul publicației -„un ziar în slujba comunității locale”- a fost transpus în practică cu prisosință, de la înființare și până în prezent.

Timp de două decenii ziarul a apărut pe tipar offset, până la 1 iulie 2013, editat și tipărit la tipografia proprie. Susținerea financiară a ziarului a constat din abonamentele încheiate la nivel județean și din serviciile de publicitate oferite sectorului privat. Pentru a susține ziarul tipărit, nu ne-am înșurubat la banul public precum alții și nu am beneficiat în 20 de ani de existență de vreo subvenție de la stat. Am scos ziarul prin sacrificii personale, din pasiune dar și din dorința de a fi utili comunității botoșănene și de a contribui la progresul ei. Când rețeaua națională de difuzare a presei RODIPET și-a încetat activitatea iar tarifele poștale de difuzare a ziarului au ajuns aproape de valoarea lui de vânzare, ne-am oprit.

De la 1 septembrie 2007 ziarul a fost lansat în varianta on-line, la adresa www.actualitateabotosaneana.ro , sub care funcționează și în prezent.

Aniversând 25 de ani de prezență pe baricadele presei independente, mulțumim tuturor celor care de-a lungul acestui sfert de veac ne-au sprijinit și ne-au apreciat munca depusă în folosul comunității botoșănene. Mulțumim celor care ne felicită la ceas aniversar de prin toate colțurile lumii – fiindcă botoșănenii sunt acum pretutindeni – asigurându-i de onestitatea demersului nostru jurnalistic.                                                             Vasile TIMOFCIUC

AB

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus