Actorul Vlad Ivanov a devenit cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

Actorul Vlad Ivanov a devenit cetăţean de onoare al municipiului Botoşani

Azi, actorul Vlad Ivanov a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, în cadrul unei ceremonii organizate de către municipalitate „pentru promovarea municipiului Botoşani pe plan naţional şi internaţional”.

I-au fost alături și au adus aprecieri laudative, în cadrul ceremoniei, criticul de film Irina Margareta Nistor,  actorul  Floricel Aionițoaei, Nistor, profesorul Vanea Atudorei,  Ovidiu Ivanov, din partea Comunității rușilor lipoveni și prof. Elisei, fostul diriginte al lui actorului.

Vlad Ivanov s-a născut în 1969, la Botoşani, a absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. Acesta s-a impus pe scena filmului românesc cu rolul Bebe, din filmul ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, în regia lui Cristian Mungiu, deţinător al unui Palme d’Or, A făcut roluri memorabile în filmele „Poliţist, adjectiv”, „Concertul” „Principii de viaţă”.

Vlad Ivanov a primit numeroase distincții naționale și internaționale, care i-a recunoscut valoarea artistică. Astfel, a obţinut Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar acordat de Asociaţia criticilor de film din Los Angeles pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar, pentru „Un duel” şi Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru „Omul cel bun din Seciuan”, Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru filmul „Poliţist, adjectiv”.

Sunt mândru că sunt botoșănean și asta simt în fiecare clipă și atunci când sunt plecat din țară și când sunt la București, mă întorc acasă și reiau tot traseul copilăriei și adolescenței mele petrecute aici”, a declarat celor prezenți la ceremonie, actorul Vlad Ivanov.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus