Actorul Mihai Donţu a trecut în eternitate

Actorul Mihai Donţu a trecut în eternitate

Unul dintre cei mai îndrăgiți actori ai teatrului botoșănean, a trecut în eternitate după o îndelungată suferință.

Mihai Donțu s-a născut în Basarabia, pe 20 noiembrie 1973. A studiat Regia la Chişinău şi a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Teatru – Păpuși marionete – promoția 1999.  În acelaşi an a fost angajat actor la Teatrul „Mihai Eminescu”și a debutat pe scena Teatrului “Mihai Eminescu” cu rolul Chelul, din spectacolul “Mafia oamenilor energici”, în regia lui Ion Sapdaru. Timp de aproape două decenii a evoluat ca actor în peste 40 de spectacole.

Mihai Donțu a fost și regizor, punând în scenă șase spectacole, cele mai remarcabile fiind “Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea”, “Ursul”, “Oameni ai nimănui” sau “Cerere în căsătorie”-piesă care se află în repertoriul teatrului și acum, după 12 ani de la premieră și 150 de reprezentanții.

Colegii de la Teatrul Mihai Eminescu i-au fost aproape pe perioada suferinței sale, organizând în luna octombrie 2018 și un spectacol caritabil, banii obținuți fiind donați acestuia.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus