ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE ÎN CEA DE-A TREIA ZI DIN SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII

Cea de-a treia zi a Săptămânii prevenirii criminalităţii 2019 a fost dedicată prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor, poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din clasele Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare Dorohoi, în mijlocul cărora au derulat activităţi de informare. Activitatea a fost organizată în parteneriat cu reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani .

Discuţiile cu elevii s-au concentrat pe analiza riscului consumului de alcool la vârste fragede, apartenenţa la un anumit grup de prieteni, presiunea anturajului. Copiii au vizionat filmul educativ „Cheia e la tine!” , material care prezintă mărturiile unor tineri ce se află în unităţi de detenţie pentru minori.

Cu ocazia activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul Programului local de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, derulat în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

Totodată, în cadrul Programului educaţional naţional ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, poliţiştii au desfășurat activităţi de informare având drept scop reducerea riscului de victimizare la nivelul Şcolii Primare nr.1 Roma, a Școlii Primare nr.2 Roma, a Școlii Gimnaziale Mihai Constantineanu Dorobanți și a Școlii Gimnaziale nr.1 Nicșeni.

La nivelul unităților de învățământ menționate, elevii a patru clase primare înscrise în program au primit informaţii privind siguranţa personală acasă, pe stradă şi în locurile de agrement. Întâlnirile poliţiştilor cu copiii se desfăşoară sub forma unor activităţi cu caracter interactiv, iar aceştia primesc sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt singuri acasă, când se deplasează în locuri aglomerate, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie .

Polițiștii îi învață pe copii cum să traverseze în siguranță, care sunt regulile de circulație atunci cînd sunt pe role sau biciclete, unde este locul lor în automobil, precum și alte noțiuni de educație rutieră necesare acestei categorii de vârstă.

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus