ACTIVITĂŢI DE PREVENIRE, DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII BOTOŞĂNENI ÎN UNITĂŢILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT

Poliţiştii botoşăneni continuă activităţile de informare a elevilor din clasele gimnaziale, în scopul reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale.

     Activităţile se circumscriu Programului local de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor şi se desfăşoară în perioada 17 – 24 februarie a.c..

În zilele precedente, poliţiştii s-au întâlnit cu elevii Liceului cu Program Sportiv Botoşani.

Discuţiile au avut caracter interactiv, copiii primind sfaturi cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte atunci când siguranţa le este pusă în primejdie.

Astfel, riscul consumului de alcool sau etnobotanice, apartenenţa faţă de un anumit grup de prieteni, siguranţa pe Internet (în special pe reţelele de socializare) au fost câteva dintre temele dezbătute de poliţiştii Compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii şi de poliţiştii de proximitate, cu elevii unităţii de învăţământ. În cadrul activităţilor au fost distribuite materiale preventive realizate în cadrul programului.

În cursul acestui an şcolar, activităţi similare vor fi derulate şi la nivelul claselor gimnaziale din alte şcoli botoşănene.

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus