Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2

Acțiuni ale polițiștilor privind prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS COV 2

În perioada 15-17 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza județului, au fost organizate 13 acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate peste 80 de locații de interes.

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale  valoarea totală a acestora fiind de peste 10.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, un număr de 24 au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru este obligatoriu și pentru nerespectarea interdincțiilor privind deplasarea.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

 

 

Lasă un răspuns / comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicatăCâmpurile marcate sunt obligatorii *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Navighează sus